iPhone 14 ne zaman çıkacak? Apple iPhone 14 Pro ve Pro Max fiyatı Türkiye satış fiyatı ne kadar olacak?

Ünlü teknoloji markası Apple, iPhone 14'ü satışa çıkacağı merak konusu oldu. Öte yandan Apple iPhone 14 Pro ve Pro Max fiyatları da vatandaşlar tarafından internette araştırılıyor. Peki iPhone 14 ne zaman çıkacak, çıkış tarihi belli oldu mu? Konuya ilişkin detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte iPhone 14 Pro/Pro Max akıllı telefonlarının özellikleri ve çıkış tarihine ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Teknoloji Devi Apple'ın yeni akıllı telefonu iPhone 14 çıkış tarihi, Pro ve Pro Max'in satış fiyatı ve özellikleri vatandaşlar tarafından merak edildi. Konuya ilişkin ayrıntıları öğrenmek isteyen vatandaşlar internette araştırma yapıyor. Peki iPhone 14 ne zaman çıkacak, çıkış tarihi belli oldu mu? Apple iPhone 14 Pro ve Pro Max fiyatı ne kadar, özellikleri neler? Ayrıntılar haberimizde...

İPHONE 14 NE ZAMAN ÇIKACAK?

iPhone 14 ailesinin tanıtım tarihi açıklandı. Şirketin açıklamasına göre, iPhone 14 ailesinin tanıtılacağı "Far Out" etkinliği, 7 Eylül 2022 Çarşamba günü TSİ 20:00'de gerçekleşecek. iPhone 14 ailesinin, 7 Eylül'de tanıtıldıktan kısa bir süre sonra satışa çıkması bekleniyor.

Ayrıca iPhone 14'den sızan ilk fotoğraflara göre yeni modeller şu şekilde olacak:

6,1 inç iPhone 14,
6,1 inç iPhone 14 Pro,
6,7 inç iPhone 14 Max
6,7 inç iPhone 14 Pro Max (Weibo)

İPHONE 14 FİYATI NE KADAR OLACAK?

iPhone 14 modellerinin fiyatları da sorgulanmaya başlandı. Gelen yeni bilgilere göre yeni modellerin fiyatı, iPhone 13 serisine göre 100 dolar daha yüksek olacak.

iPhone 14 fiyatı- 799 dolar

iPhone 14 Max fiyatı - 899 dolar

İPHONE 14 PRO NE KADAR OLACAK?

iPhone 14 Pro fiyatı- 1099 dolar

İPHONE 14 PRO MAX FİYATI KAÇ TL OLACAK?

iPhone 14 Pro Max fiyatı - 1199 dolar

iPHONE 14'ÜN ÖZELLİKLERİ NELER?

iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max modellerinde ön bölümde çentikli tasarımın yerine delik + hap’ tasarıma geçileceği tahmin ediliyordu ancak yeni iddialar bunun tersini gösteriyor. Standart iPhone 14 modellerinde 2017'den bu yana kullanılmaya devam etmekte olan çentikli tasarım yer alacak.

IPHONE 14 İLE İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN İDDİALAR

iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerinde iki kesiğin yer alması, bunlardan birinin tek bir hap şeklinde diğerinin ise nokta şeklinde olması bekleniyordu. Ancak son dakika söylentiler bu konuda ilginç bir bilgi verdi. Apple'ın bu iki kesiğin arasında yer alan ekran boşluğunu yazılımsal olarak siyaha çevirip kapatacağı, böylece aşağıda da göreceğiniz gibi ekranda iki kesik değil tek bir büyük kesik görüneceği öne sürüldü.

 

İddialara göre Apple, bu boşluğu yeşil ve turuncu kamera ve mikrofon gizlilik göstergeleri (ışıkları) için kullanacak. Şu anda, bu göstergeler Face ID destekli iPhone modellerinde çentiğin sağında görüntüleniyor. Fakat iPhone 14 Pro modelleriyle bu durum değişecek gibi duruyor.