İstanbulkart HES kodu eşleştirme nasıl yapılır? İstanbulkart HES kodu tanımlama ve kişiselleştirme

İstanbulkart HES kodu eşleştirme işlemleri toplu ulaşımda İstanbulkart kullanan kişiler için zorunlu hale gelmişti. Eşleştirme yapmayan kişilerin kartları geçiş noktalarında çalışmıyor. Peki, İstanbulkart HES kodu tanımlama nasıl yapılır?

Reklam
Reklam

Ocak ayından bu yana uygulanmaya devam eden sistem sayesinde İstanbul’da toplu ulaşıma “riskli” grupta yer alan kişilerin binmesi engelleniyor. Riskli ya da temaslı olan kişiler toplu ulaşıma binmeye çalışsa da uyarı verdiği için peron açılmıyor. Aynı zamanda başka bir kişinin riskli kişiyi kendisiyle beraber geçirmeye çalışmasının önüne geçmek için İstanbulkart sadece 1 kez basılıyor. Yani aynı noktada üst üste 2 kez basılmıyor. Peki, oldukça basit bir işlem olan tanımlama nasıl yapılıyor? 

İSTANBULKART HES KODU EŞLEŞTİRME (TANIMLAMA) NASIL YAPILIR?

Eşleştirme işlemi "istanbulkart.istanbul" sitesinden yapılabiliyor. Bu işlem için öncelikle bir HES kodunuzun bulunması gerekiyor. Hayat Eve Sığar uygulaması ya da SMS üzerinden aldığın HES Kodunu, kişisel bilgiler ve telefon numarası https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul sitesindeki gerekli alanlara doldurarak tanımlanabilecek. Eğer İstanbulkart Mobil kullanıcısı iseniz uygulamaya ilk girişte gerekli yönlendirmelerle birkaç adımda tanımlamanı yapabilirsiniz. HES kodunuz yoksa nasıl alınacağını öğrenmek için buradan HES kodu alma işlemlerini öğrenebilirsiniz. Hayat Eve Sığar kodu bulunan kişiler ise eşleştirme işlemlerini buradan yapabilirler.