Önce Nuri Yıldız sonra eşini öldürmüşler: Cinayetin ayrıntıları ortaya çıktı

İstanbul Avcılar'da evinde boğazı kesilerek öldürülen Esra Yıldız ile cansız bedeni bulunan eşi Nuri Yıldız'ın cinayetinde yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Polisin ulaştığı delilere göre cinayeti yeğenleri Ferhat Y.(27) İle Mühyettin Y. (35) işledi. İki kardeş, önce buluştuğu amcaları Nuri Yıldız'ı, sonrada eve giderek Esra Yıldız'ı öldürdü. Suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler, adliyeye gönderildi.

Reklam
Reklam



Avcılar’da 11 Ekim’de yaşanan olayın tüm ayrıntıları çıkmaya başladı. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, soruşturmayı yürüten Cinayet Büro Amirliği ekipleri, filmleri aratmayan bir çalışmayla cinayeti çözdü.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Beyoğlu ve Fatih’te otel sahibi olan Nuri ve Esra Yıldız çiftinin cinayetinden sonra yapılan çalışmalarda, 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler öldürülen Nuri Yıldız’ın kardeşi Fahri Y., eşi ve 5 çocuğu gözaltına alındı. İfadeleri alınan şüpheliler suçlamaları kabul etmedi.



ÖNCE NURİ YILDIZ’I ÖLDÜRDÜLER

Cinayet ekipleri cinayetle ilgili yaptığı çalışmalarda iki cinayetin nasıl işlendiğini delillerle ortaya koydu. Elde edilen görüntüler ve yapılan teknik takiplere göre, cinayeti, Nuri Yıldız’ın yeğenleri Ferhat Y. İle Mühyettin Y. İşledi. Polisin elde ettiği bilgilere göre, 10 Ekim günü Esra Yıldız Beyoğlu’ndaki otelden saat 21:21’de çıkarak taksiyle Avcılar’daki evine gitti. Nuri Yıldız ise saat 21:53’te otelden çıkarak Bahçelievler’e geldi. Elde edilen görüntülere göre, Nuri Yıldız dörtlüleri yanan bir aracın önünde durdu. İddialara göre diğer araçtan inen iki kişiden biri, Nuri Yıldız’a iki el ateş etti. Ve öldürdükleri Yıldız’ın aracına bindiler. Polise göre bu iki kişi Ferhat Y. İle Mühyettin Y.’eydi. Bu iki kardeşi getiren aracı kullanan kişi ise kızkardeşleri Alenya Y. idi.




CESEDİ ATIP, AYNI ARAÇLA EVE GELDİLER

Polisin ulaştığı görüntüler ve bilgilere göre, Aleyna Y., olay yerinden ayrıldı. İki kardeş öldürdükleri Nuri Yıldız'ın aracına binerek, cesedi atmak için yola çıktı. Elde edilen kamera görüntülerine göre, Nuri Yıldız’a ilk el dışardan ateş edilmişti. Görüntülerde aracın ön camında kırık vardı. Öldürdükleri Nuri Yıldız’ın cesedini Beylikdüzü’nde ıssız bir yere attılar. Olayda kullanılan silahı da 200 metre ilerde attılar.  Şüpheliler Nuri Yıldız’a ait araçla Avcılar’daki Esra Yıldız’ın evinin bulunduğu bölgeye geldi.

ESRA YILDIZ’I ÖLDÜRÜP ARACI YAKTILAR

Çalışmaya göre, aracı iki sokak geriye bırakan iki şüpheli, Esra Yıldız’ın evine geldi. Tanıdık olduğu için Esra Yıldız kapıyı açtı. İki şüpheli, Esra Yıldız’ın boğazını keserek öldürdü. Apartmana giriş ve çıkışları olduğu belirlenen iki şüpheli 10 dakika içinde cinayeti gerçekleştirip olay yerinden hızla uzaklaştı. Polisin ulaştığı bir önemli noktada, şüphelilerin öldürdükleri Nuri Yıldız’ın telefonunu kullanmasıydı. Esra Yıldız öldürülmeden kısa bir süre önce Nuri Yıldız’ın telefonundan aranmıştı. Nuri Yıldız’ın telefonunu kullanan şüpheliler, cinayetten sonra telefonu kapattı.
Esra Yıldız’ı öldüren şüpheliler, izlerini kaybetmek için Nuri Yıldız’ın aracını Esenyurt Haramidere’ye getirip burada yakıp kaçtılar.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Tüm bu çalışmaları güvenlik kamera görüntüleri, HTS kayıtları ve PTS kayıtlarıyla delillendiren polis operasyon başlattı. Nuri Yıldız’ın kardeşi Fahri Y., eşi Zübeyde Y. çocukları  Ferhat Y. ,Mühyettin Y, Aleyna Y. , Berfin Y.  ve Songül Y. gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan şüpheliler suçlamaları kabul etmedi. Cinayetle ilgilerinin olmadığını anlatan şüphelilerden Ferhat Y.’nin Nuri Yıldız’ın otelinde çalıştığı öğrenildi. Şüpheli Ferhat Y, verdiği ifadesinde, otele ortak olmak istediğini ve bunun içinde 600 bin TL verdiğini iddia etti. Ancak ortaklığın gerçekleşmediğini söyledi. Soruşturmada Mühyettin Y.’nin yeni cezaevinden çıktığı tespit edildi. Soruşturmanın ardından 7 şüpheli Küçükçekmece Adliyesine gönderildi.
 

esra yıldız nuri yıldız otelci cinayeti son dakika haberler