Boğaziçi'nde görevden alınan üç dekana 'disiplin' gerekçesi

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, üç dekanın disiplin suçları nedeniyle görevlerine son verildiğini söyledi.

Boğaziçi'nde görevden alınan üç dekana 'disiplin' gerekçesi
21 Ocak 2022 - 10:53

Sosyal medyadan paylaşım yapan Prof. Dr. İnci, şöyle dedi: “Üniversitemizin Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekanları hakkında görevleri ile ilgili işledikleri disiplin suçları nedeniyle açılan soruşturmalar sonucu, YÖK, üç öğretim üyesinin dekanlık görevinden alınmasına karar vermiştir. Görevden alınan dekanların yerine görevlendirmeler en kısa sürede yapılacaktır. Boğaziçi Üniversitesi şimdiye kadar olduğu gibi bundan böyle de akademik kalitesini özenle sürdürecek ve karar mekanizmalarının sağlıklı şekilde çalışması için gereğini yerine getirecektir.”

YÖK’ün kararıyla 19 Ocak’ta Boğaziçi Üniversitesi’nin Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Bayyurt Kerestecioğlu, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özlem Berk Albachten ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıza Metin Ercan dekanlık görevlerinden alınmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum