Bombacı kadın 9 kişilik şok evde yakalandı. İşte adım adım tüm detaylar

İstanbul’da biri çocuk 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Bombacı terörist 9 kişinin kaldığı şok evde yakalandı. Yapılan çalışmalarda zincirleme bağlantılar birbir ortaya çıktı.

Bombacı kadın 9 kişilik şok evde yakalandı. İşte adım adım tüm detaylar
15 Kasım 2022 - 14:30

Taksim’de geçtiğimiz Pazar günü yaşanan kanlı terör saldırısının ardından gözaltı asıyısı 50'ye yükseldi. Olayla ilgili detaylar bir bir ortaya çıkmaya başladı. Muhabir Tv'nin  haberine göre Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili bazı şüphelilerin de yakalaması için çalışmalarını sürdürüyordu. O isimlerden biri, bombayı banka bırakan kadın teröristle İstanbul’a gelen karı-koca görünümünde yaşayan Bilal Hassan diğeri ise saldırının kilit ismi Hassan’ı yurt dışına kaçması için birlikte Edirne’ye giden Ammar Jarkas isimli insan kaçakçısıydı.



POLİS OPERASYON DÜZENLEDİ

İddiaya göre, Ammar Jarkas’ın kardeşi Ahmet Jarkas, kadın terörist Ahlam Albasir’i Yunanistan’a kaçıracak isimdi. Kadın teröristi Esenler’den alan ve Küçükçekmece’ye bırakan kişi de Ahmet Jarkas’dı.



İstanbul Polisi Ahmet Jarkas’ı saldırıdan yaklaşık 8 saat sonra gözaltına alındı. Jarkas yakalanınca, bombacı kadın yurt dışına kaçamadan yakalandı. Bombacı kadının yakalanmasının Ahmet Jarkas’ın tespit edilmesi sayesinde gerçekleştiği ortaya çıktı.



SADECE HAR GURUPLARI BELİRLENDİ

Polis ekipleri saldırı sonrasında Ahlam Albasir’in Hyundai marka bir araçla Esenler’den Küçükçekmece’ye gittiğini belirledi. Aracın belirlendiği görüntülerden otomobilin plakasındaki harf grupları belirlenebildi. Araç yabancılara verilen ME (Misafir araç) plakalıydı. Rakam grubu ise karanlık sebebiyle okunamıyordu.




MODELİ EŞLEŞEN 5 ARACA BAKILDI

Otomobilin marka ve model yılıyla eşleşen tüm ME plakalı araçlar incelendi. Araçların bulundukları iller tespit edildi. Şüpheli araç sayısı 5’e indi. O sürücülerin bilgisine başvuran polis şüphelinin Ahmet Jarkas olduğunu tespit etti. 




ÖNCA KABUL ETMEDİ, SONRA ADRESİ VERDİ

Sorguya alınan Jarkas, Ahlam Albasir’i aracına aldığını yalanladı. Ancak yarım saatlik sorgu sırasında Albasir’i Esenler'den aldığınu doğruladı. Polise farklı adresleri gösteren şüpheli 1.5 saat sonra doğru adresi gösterdi.




9 KİŞİLİK ŞOK EVDE YAKALANDI

Adrese baskın düzenlediğinde  bombacı Ahlam Albasir’i 9 kişilik bir şok evinde yakaladı. Evdeki diğer kişilerin de Yunanistan’a kaçmak için bekletilen Suriyeliler olduğu öğrenildi.

KİLİT İSMİ EDİRNE’YE BIRAKTI

Polisin peşinde olduğu kilit isim Bilal Hassan’ın ise kadın terörist Ahbar Albasir ile Taksim’e geldiği öğrenildi. Yasir El Korali’nin kullandığı korsan taksiyle Taksim’e giden Hassan iddiaya göre, Albasir’i bıraktıktan sonra aynı korsan taksiyle Taksim’den geri döndü. Daha sonra Esenler’de Ammar Jarkas’la buluştu. Jarkas’la birlikte Edirne’ye gitti. Geri dönen şüpheli Jarkas ise polis ekiplerince yakalandı.




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum