Çağla Tuğaltay cinayeti için İhbar edilen kişi DNA'sı alınan marketçi çıktı

Serpil S. , adlı kadın 3 ay önce gazeteci Mustafa Şekeroğlu’na ulaşarak Çağla Tuğaltay cinayeti ile ilgili bir ihbarda bulunacağını söyledi. O gün kız kardeşinin marketten sipariş ettiği eşyaları getiren market çalışanı ile yaşadığı ilginç bir olayı anlattı. İddiasına göre, market çalışanı yalnız yaşadığı öğrendiği kız kardeşinin dairesine girmeye çalışmış ve kız kardeşi de evde erkek arkadaşı varmış gibi davranarak herhangi bir saldırı olasılığından kurtulmuştu. Serpil S.’nin Çağla Tuğaltay cinayetini bu kişinin de işlemiş olabileceği şüphesi olduğunu Şekeroğlu’na belirtti. Ancak yapılan araştırmada, Serpil S.’nin iddia ettiği marketçinin 2014 yılında DNA’sının alındığı ve katil zanlının DNA’sıyla uyuşmadığı ortaya çıktı.

Çağla Tuğaltay cinayeti için İhbar edilen kişi DNA'sı alınan marketçi çıktı
28 Mayıs 2022 - 18:36 - Güncelleme: 28 Mayıs 2022 - 19:00

Üzerinden 21 Yıl Geçti: Çağla Tuğaltay Cinayeti SNP Tekniğiyle Aydınlatılmaya Çalışılacak

Muhabir Tv ÖZEL HABER


İstanbul Şişli Fulya’da 22 yıl önce vahşice öldürülen  15 yaşındaki lise öğrencisi Çağla Tuğaltay’ın katil zanlısı tespit edilemedi. 22 yılda gelen bir çok ihbar boş çıktı. Bu ihbarlardan biri de Çağla Tuğaltay cinayetini gündemde tutan gazeteci Mustafa Şekeroğlu’nu 11 Mart günü geldi.

SOSYAL MEDYADAN MESAJ ATTI

Sosyal medya üzerinden takma bir profille Mustafa Şekeroğlu’nu  ulaşan Serpil S.  “Mustafa bey merhaba ben Serpil S. Lütfen beni vereceğim bu numaradan Whatsapptan ekleyin lütfen. Konu rahmetli Çağla Tuğaltay’ın katiliyle ilgili yalnız sizinle bu konu için yüz yüze görüşmemiz gerekiyor.. Yazmakla olmaz çünkü o dönem İstanbul’daydık. Kardeşimden duyduğum şahit olduğum o güne ait çok önemli bilgi vereceğim size ben şimdi Bodrum’da ikamet ediyorum. Ararsanız sevinirim” dedi.



Çağla Tuğaltay kimdir, nasıl öldü? Çağla Tuğaltay cinayetinin detayları - Son Dakika Haberleri İnternet


KIZ KARDEŞİ TACİZDEN KURTULMUŞ

Bu mesaj üzerine Şekeroğlu Serpil S.’yi aradı. Serpil S. 22 yıl önce yani Çağla Tuğaltay’ın öldürüldüğü 5 Haziran 2000 yılında o bölgede oturan kız kardeşinin başına gelen bir olayı anlattı. Serpil S.’nin iddialarına göre, kız kardeşi Nar Çiçeği sokakta yani Çağla Tuğaltay’ın apartmanın olduğu üst sokakta yalnız yaşıyordu. 25 yaşında olan kız kardeşi olay günü öğle saatlerinde marketten bir sipariş vermişti. Siparişi getiren bakkal çırağı, kız kardeşinin evde yalnız yaşadığını düşünerek genç kızın dairesine girmişti. Bu durumu fark eden kız kardeşi evde sanki erkek arkadaşı varmış gibi davranarak herhangi bir cinsel saldırı konusunu engellemişti.


Mustafa ŞEKEROĞLU (msekeroglu1@) / Twitter
Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu


MARKETİ ARAYIP ŞİKAYETTE BULUNMUŞ

Serpil S.’nin iddialarına göre kız kardeşi daha sonra market sahibini arayarak çırağı şikayet etti. Market sahibide iddiaya göre “Bu çıraktan şikayet var. Gerekeni yapacağım” dedi. Serpil S.’nin iddiasına göre market çalışanı Çağla Tuğaltay’ın apartman yolundaki markette çalışan kişiydi.  Çünkü o bölgede iki market bulunuyordu . Bir market Mehmetçik caddesi üzerindeki yolda diğeri Çağla Tuğaltay’ın apartmanına girişteki yoldaydı. Ve siparişte Çağla Tuğaltay’ın oturudğu apartman yolundaki marketten verilmişti.



Çağla Tuğaltay cinayetiyle ilgili 2 şüpheliden alınan DNA örnekleriyle ilgili sonuç çıktı - Son Dakika Haberleri


İHBAR EDİLEN KİŞİ DNA’SI ALINMIŞ VE MASUM OLAN MARKETÇİ ÇIKTI

Mustafa Şekeroğlu bu ihbarı kendi “muhabir Tv” adlı Youtube kanalında 18 Mart yani 3 ay önce yayınlayarak takipçilerine aktardı.  Gazeteci Mustafa Şekeroğlu bu ihbarla ilgili internet sitemize şu açıklamayı yaptı. Şekeroğlu “ Serpil hanımın iddialarına göre bu olay şu an Amerika’da yaşayan kız kardeşinin başına gelmişti. Serpil hanıma orada iki bakkal olduğunu söyledim. O da ısrarla Çağla Tuğaltay’ın sokağını gören bakkaldan sipariş verildiğini söyledi. Yalnız bu bakkal çırağının daha önce DNA’sının alındığını ve DNA’sınnı katilin DNA’sıyla uyuşmadığını kendisine söyledim. Ama eğer bizim bilmediğimiz başka bir şey varsa da onu yeniden inceleyeceğimi söyledim.  Serpil hanımın suçladığı kişi emniyet ve savcılıkta Çağla olayında masumiyetini kazanmış olan marketçiydi. Zaten bu kişi olayın başında şüpheliler arasında incelenmiş ve 2013 yılında da katile ait DNA çıkınca hemen DNA’sı alınanların başında geliyor. Bunun DNA’sı katilin DNA’sıyla uyuşmadı. Bu market çalışanı belki o gün öyle bir taciz olayını yapmaya girişmiş olabilir ama bu Çağla’yı öldürdüğü anlamı taşımaz. Olayla ilgisi yok.  Sonuçta şüpheli birileri varsa da o kişinin DNA’sına bakılıyor. Serpil S.’nin bahsettiği kişinin olayla ilgisi yok yani” dedi


MUSTAFA YEKEROĞLU SERPİL HANIMIN İHBARINI 18 MART'TA BÖYLE DUYURMUŞTU. LİNKİ TIKLAYIN


 HER İHBAR ÖNEMLİ


Serpil hanımın ihbarının ardından diğer marketi de mercek altına aldığını ifade eden Şekeroğlu " Dediğim gibi o bölgede iki market var. Tuğaltay ailesinin alışveriş yaptığı markette çalışan kişinin DNA'sı alınmış. Serpil hanımın bahsettiği bu kişi. Ama benim dikkat çektiğim diğer ayrıntı ise diğer marketi de uzun süredir inceliyorum. Dosyanın başında bunu emniyet yetkilileri ile payllaştım. Yalnız gelebilecek her ihbar önemli. Tabi ihbarların ciddi olması önemli. Mesela bana çok önemli ihbarda bulunacağmı diyor kişiye ulaşınca 'Anneden şüpheleniyorum.' gibi saçma sapan ihbarlarda geliyor. Polise de ulaşmak kolaydır. Bunun için bir sıkıntı yok" dedi. 



Çağla Tuğaltay kimdir? Çağla Tuğaltay olayı nedir?

YORUMLAR

  • 0 Yorum