Çağla Tuğaltay cinayeti: "Kıyafetlerimi kirletmem", cam silen kadın. Olayla ilgili merak edilen tüm ayrıntılar

21 yıl önce Fulya'daki evinde vahşice öldürülen Çağla Tuğaltay dosyasında flaş bir gelişme yaşanmıştı. 21 yıl sonra ortaya çıkan bir kişi, olay günü birini bıçakla gördüğünü ve bıçağı kendisine verilmek istendiğini söyledi. Gündeme bomba gibi düşen bu ihbar soruşturması çok merak ediliyor. Dosyada neler oluyor ? İşte tüm bu soruların cevabı haberimizde..

Çağla Tuğaltay cinayeti: "Kıyafetlerimi kirletmem", cam silen kadın. Olayla ilgili merak edilen tüm ayrıntılar
29 Kasım 2021 - 21:03 - Güncelleme: 30 Kasım 2021 - 01:48

MUHABİR TV ÖZEL HABER

25 Kasım günü ortaya çıkan bir haber herkesi heyacanlandırdı. Muhabir Tv'ninde duyurduğu haberde 21 yıl önce vahşiçe öldürülen 15 yaşındaki Çağla Tuğaltay cinayeti ile ilgili gelen ihbardan bahsediliyordu.




Volkan Ö. adlı bir kişi cumhuriyet savcılığına verdiği ifadesinde  Çağla Tuğaltay'ın ölümüyle ilgili bir anı hatırladığını iddia  etti. Çağla ile aynı mahallede oturduğunu ve olay tarihinde 17 yaşında lise öğrencisi olduğunu söyleyen Volkan Ö., "Eve döndüğüm akşam komşumuz Yusuf K. yanıma geldi. Elindeki bıçağı uzatarak 'Şu bıçağı al kenara bırak' dedi. Ben de 'Kıyafetimi kirletemem' dedim. Beni tehdit etti. Eve gittim. Sabah saatlerinde tatil için Balıkesir'e gittik. Döndüğümde Çağla'nın öldüğünü öğrendim. Tatildeyken bu olay aklımdan çıktı. Yıllar sonra Çağla'nın tanıdık biri tarafından öldürülmüş olabileceğine dair haberler çıktı. Aklıma bu olay geldi. Bu şahsın ifadesinin alınmasını istiyorum" şeklinde konuştu.





MERAK EDİLDİ

Ortaya çıkan bu ifadelerin ardından bir çok soru işareti ortaya çıkmıştı. Volkan Ö. kimdi? İşaret ettiği Yusuf K. kimdi? gerçekten olay böyle mi olmuştu? Soruşturma ne durumda? Yusuf K.,'nın DNA'sı alındımı? Bunun gibi bir çok soru işareti ortaya çıktı ve merak edilmeye başlandı.



KIYAFET DETAYI

Çağla Tuğaltay'ı takip eden Muhabir Tv yorumcularının merak ettiği sorulardan biri de şüphelinin neden"Kıyafetimi kirletmem" dediğiydi. Muhabir Tv araştırdı ve bazı özel detaylara ulaştı. Volkan Ö.'nün iddialarına göre Volkan Ö. teknik lise okuyordu. Ve normal liselerden önce okulu tatil olmuştu. Bir gün sonra Altınoluk'ta bulunan teyzesinin yazlığına gitmek için hazırlık yapıyordu. O gün  gezmek için dışarı çıktığında giyidği kıyafet, Altıoluk'a gidecekken giyeceği kıyafetti. Bunun içinde annesi ona "Kirletme üstünü o kıyafetlerle gideceksin" demişti. Daha sonra iddalarına göre elinde bıçakla karşılaştığı kişiye söylediği "Kıyafetimi kirletmem" sözü o yapacağ yolculuk içindi.



CAM SİLEN KADIN

O dönem Çağla Tuğaltay'ın oturduğu mahallede oturduğunu ifadesinde anlatan Volkan Ö.,merdivenlerden çıkarken, Çağla'ların apartmanında bir kadının cam silerken gördüğünü belirtti. Bu kadının başka yerlerde de cam silerken gördüğünü de ifade etti.



HABERİ DUYDU

Sabah Altınoluk'a giden Volkan Ö., iddalara göre henüz Çağla Tuğaltay'ın öldürüldüğü haberini görmemişti. Ancak bir süre sonra Çağla Tuğaltay'ın öldürüldüğü haberini öğrendi. Cinayeti öğrendiğinde o gün yaşadığı anları hatırladı. İddiasına göre , Çağla'nın öldürüldüğünü duyunca, kendisine bıçak vermeye çalışan kişinin cinayeti işlemiş olma ihtimalini düşündüğünü söyledi.

EVE ÇAĞRILDI

Bir kaç hafta sonra kendisine "Eve dön deden öldü" diye haber gelince Altınoluk'tan İstanbul'a dönen Volkan Ö., babasının bir suçtan dolayı  cezaevine girdiğini öğreniyor. İddialara göre yaşadığı bu sorunlar yüzünden Çağla olayı aklından çıkıyor.


PEKİ SORUŞTURMA NASIL YÜRÜYECEK

Gündeme oturan Volkan Ö.'nün ihbari dediğimiz gibi bir heyecan yarattı. Şu an en çok merak edilen konulardan biri de bu dosya nasıl işleniyor veya neler oluyor. Muhabr Tv'nin bu sorulara cevap aradı. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu'nunda yaptığı açıklama da Volkan Ö., ihbari İstanbul dışında bir İl de yapmıştı. Şimdi soruturmaya göre, ihbarin yapıldığı savcılık bu evrağı İstanbul'a gönderecek. İstanbul Cumhuriyet Savcılğı'na gelecek olan bu evrakların ardından ilk iş Volkan Ö.'nün ifadesi yeniden alınacak. Detaylı ifadesinde polis veya savcılık tarafından bazı sorular sorulacak. Volkan Ö.'nün şüphe duyduğu kişinin kim olduğuna bakılacak. Önce bir kimlik tespiti yapılacak. Ardından Volkan Ö.'nün anlattıklarının doğru olup olmadığı incelenecek. Savcılık yeterli kanaata varırsa ismi geçen şüpheli için bu kez harekete geçecek. Şüphelinin ifadesi alınacak ve kan örneği alınarak DNA karşılaştırması yapılacak..Bu ihbar haberi yapıldığı gün soruyturma evrağı henüz İstanbul'a gelmediği öğrenildi.













 

YORUMLAR

  • 2 Yorum