Fütühat nedir? Fütuhatçılık ne demek? Fütuhat felsefesi ve devri nedir?

Tarihte fütühat kelimesinin ne anlama geldiği merak ediliyor. Tarihi diziler ve filmlerde fütühat ifadesi sıkça geçer. Peki ama fütuhat ne demek?

Fütühat nedir? Fütuhatçılık ne demek? Fütuhat felsefesi ve devri nedir?
01 Aralık 2022 - 21:07
 Fütuhat kelimesi dizi ve filmler başta olmak üzere kitaplarda da yer almaktadır. Birçok kişi de fütuhat isminin tarihteki önemini araştırıyor. Peki ama fütühat nedir?

Fütühat nedir?

Fütuhat kelimesi zafer anlamına gelmektedir. Farklı kelimeler üzerinden hem eş anlamlı olarak hem de anlam kapsamında fütuhat kelimesi ifade edilmektedir.n - Zaferlern - Fetihlern Özellikle de savaş için öne çıkan bir kelime olarak eski dönemlerde yaygın kullanılan sözcüklerden biridir. 

Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı zaman fütuhat kelimesi, ‘Zaferler ve fetihler,’ karşılıklarını buluyor. Bu şekilde Osmanlı dönemi ile beraber farklı dönemlerde savaşlar için kullanılmış bir sözcük olduğunu ifade etmek mümkün. Günümüzde sadece bazı eski kaynaklarda karşılaşılan bir kelime olduğunu dile getirmek gerekir. Tek başına ya da cümle içerisinde taşıdığı anlam ile beraber amaca uygun biçimde kullanılabilir."

YORUMLAR

  • 0 Yorum