Hande Çinkitaş davasında karar çıkarsa tutuklama olur

İstanbul Kadıköy'de 2001 yılında öldürülen 12 yaşındaki Hande Çinkitaş’ın davası sonlara geliniyor. Yarın (Pazartesi) görülecek davada, karar çıkması bekleniyor. Ev hapsi bulunan baba Nezih Çinkitaş ile üvey anne Şehnaz Çinkitaş hakkında ceza çıkarsa, ikiliye cezaevi yolu gözükecek.

Hande Çinkitaş davasında karar çıkarsa tutuklama olur
29 Mayıs 2022 - 23:00




Muhabir Tv Özel haber

Kadıköy İçerenköy’de 4 Ocak 2001 günü evinde vahşice öldürülen 12 yaşındaki Hande Çinkitaş davasında önemli gelişmeler bekleniyor. Yarın (Pazartesi) yapılacak duruşmada, karar çıkması bekleniyor.





BABA VE ÜVEY ANNE EV HAPSİNDE

Zaman aşımına 6 ay kala düzenlenen operasyonla Hande Çinkitaş’ın babası Nezih Çinkitaş ile üvey anne Şehnaz Çinkitaş düzenlenen operasyonla göz altına alındı. Gözaltının ardından tutuklanan karı-koca daha sonra ev hapsi verilerek tahliye olmuştu.









İDDİANAME
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Kadıköy'de 4 Ocak 2001'de Hande Çinkitaş'ın öldürüldüğü anlatılıyor. İddianamede Çinkitaş'ın başına çekiçle vurulup boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin babası Nezih Çinkitaş ve üvey annesi Şehnaz Çinkitaş hakkında "Canavarca hisle eziyet çektirerek alt soydan akrabayı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.
İddianamede olayda kullanılan bıçakta Nezih Çinkitaş'ın parmak izine rastlanmadığı ancak 19 yıl sonra bıçak üzerinde yapılan DNA incelemesinde bıçağın keskin ucunda Nezih Çinkitaş'ın yoğun olarak DNA profilinin tespit edildiği belirtiliyor.



Hande Çinkitaş cinayetinde baba ve üvey anne tahliye edildi



MAHKEMEDE KARAR ÇIKARSA BABA VE ÜVEY ANNE TUTUKLANIR

Gözler yarın sabah saat 10:00’da yapılacak duruşmaya çevrildi. Yarın duruşmada baba ve üvey anne hakkında hapis cezası verilmesi bekleniyor. Hande Çinkitaş’ın avukatı Hasan Kocabey ile Habertürk muhabiri  Mustafa Şekeroğlu ile bir görüşme yaşandı. Avukat Kocabey Şekeroğlu’na “ Pazartesi günü karar çıkmasını bekliyoruz. Eğer karar çıkarsa. Baba ve üvey anne hakkında tutuklama kararı çıkabilir. Temennimiz adaletin yerini bulmasıdır”  dedi.


Çinkitaş cinayeti davasında yeni gelişme


HTS KAYITLARI VE BİDON AYRINTISI ÖNEMLİ

Olayın başından beri dosyayı takip eden muhabir Mustafa Şekeroğlu, dosyadaki bulunan HTS kayıtlarının önemli olduğunu söyledi. Şekeroğlu, HTS kayıtları, Nezih Çinkitaş ve üvey anne Şehnaz Çinkitaş’ın verdiği ifadelerini yalanladığını belirtti. Detayların önemini vurgulayan Şekeroğlu “Aslında o bidon ayrıntısıda çok önemli. Görgü tanığı olay günü Nezih Çinkitaş’ı elinde bir bidonla görüyor. Tabi bidonun içinde ne var bilmiyoruz.  Bu ifadeleri inceleyen polis, gerçekten bidon olayının doğruluğuna bakmış. Olay günü evde çekilen görüntülere bakmışlar koltuk üzerinde görgü tanığın anlattığı bidonu görüyor. Alınan ifade de ise Nezih Çinkitaş’a bidon olayı soruluyor baba öyle bir olayın olmadığın söylüyor. Oysa fotoğraflarda bidon var. Bidon içinde benzin mi yoksa başka bir şey mi var bilinmiyor. Çünkü olay yeri inceleme ekipleri bidonla ilgili bir ayrıntıya yer verilmemiş. Maalesef Hande Çinkitaş cinayetinin olay yeri incelemesi çok iyi yapılamamıştır.” Dedi


Gazeteci Mustafa Şekeroğlu kimdir? Nerelidir? Nerelerde çalıştı ne gibi çalışmaları oldu? İşte tüm detaylar - Muhabir TV




“BUNLAR YETERLİ Mİ?”

Elde edilen bu delillerin yeterli olup olmadığı konusunda şüpheleri olduğunu anlatan Şekeroğlu,” Üvey anne ve baba ceza alsalar bile Yargıtay’ın vereceği karar önemli. Önce yarın ne olacağına bakalım”dedi.



19 yıl sonra çözülen Hande Çinkitaş davasında yeni gelişme -

YORUMLAR

  • 0 Yorum