İstanbul'da ekmek yarından itibaren 5 TL'den satılacak

Ekmek fiyatları, bir süredir gündemin öne çıkan haber başlıkları arasında bulunuyor. Rize ile beraber çeşitli illerde ekmek fiyatları zamlanırken bunun İstanbul'da olup olmayacağı da merak konusu oldu. İTO 12 No’lu Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunurken "İstanbul'da ekmek fiyatı 5 lira mı olacak?" sorusuna da yanıt verdi.

İstanbul'da ekmek yarından itibaren 5 TL'den satılacak
20 Haziran 2022 - 18:54

Ülke genelinde birçok ilden ekmeğe zam haberleri geliyor. Durum böyle olunca da, ekmek fiyatları ile ilgili gelişmeler de yakından takip ediliyor. Özellikle İstanbul'da yaşayan milyonlarca vatandaş, "İstanbul'da ekmeğe zam geldi mi?" sorusuna cevap arıyor. İTO 12 No’lu Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir, İstanbul'da ekmek fiyatı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, İstanbul'da ekmeğe zam geldi mi? İstanbul'da ekmek fiyatı 5 lira mı olacak? İşte, detaylar...

İstanbul'da ekmeğe zam geldi mi? 2022 İstanbul'da ekmek fiyatı 5 lira mı olacak?


 

EKMEĞE ZAM GELDİ Mİ?

İTO 12 No’lu Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir, “Bugün itibarıyla henüz uygulamaya alan yok ama yarından (21 Haziran) itibaren Kadıköy, Üsküdar ve Ataşehir’deki fırıncılar ekmeği 5 liradan satacak” dedi.



İstanbul'da ekmeğe zam geldi mi? 2022 İstanbul'da ekmek fiyatı 5 lira mı olacak?


 

FIRINCILAR ODASI BAŞKANI ÇETİN: İSTANBUL'DA EKMEK 5 LİRA OLUR

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, ekmeğe zam sinyali vererek, “Temmuzun ilk haftası 210 gram ekmek 4 lira, 240 gram ekmek de 5 lira olur" dedi.

 

Resmi tarife temmuz ayında gelecek

İstanbul’da 210 gram ekmeğin 4 liradan satılması bile daha resmi onay almadı. Temmuz ayında resmi tarifenin çıkması beklenirken, bu olmadan ekmek yeni bir gayriresmi zamla 5 liraya çıkmış olacak. Fırıncılar ise bu zamları 14 bin TL’lik cezai yaptırımı göze alarak yaptığını söylüyor. Şu anki resmi tarifeye göre ekmeğin kilosu 14,3 TL iken, yarın yapılması planlanan gayriresmi zamla birlikte ekmeğin kilogramı 20 lirayı aşacak ve ekmeğe son bir yılda yüzde 150 zam gelmiş olacak.


YORUMLAR

  • 0 Yorum