Mayasız kolay pişi tarifi

Pişi, mayalı hamurun yağda kızartılmasıyla yapılan bir tür hamur işidir. Mayalamadan, kolaylıkla hazırlayabileceğiniz mayasız kolay pişi tarifini sizler için araştırdık.

Mayasız kolay pişi tarifi
23 Mayıs 2023 - 13:16

Pişi, kahvaltıda ne yesek diye düşünürken akla ilk gelen hamur işi lezzetlerinden biridir. Puf puf dokusuyla hem tatlı hem de tuzlu eşlikçiler ile beraber severek tüketilir.

Kahvaltıda canınız pişi çektiğinde hamuru yoğurmak, mayalanmasını beklemek gözünüze çok zahmetli gelip, yapmaktan vazgeçiyor olabilirsiniz. Mayasız yapılan tariflerin de kabarmayacağını düşünüyorsanız işte bu tarif tam size göre!

Yoğurulması ve pişirilmesi ile birlikte çok vaktinizi almayacak, hızlıca hazırlayıp severek yiyeceğiniz ve son dakika kahvaltınızın yıldızı olacak mayasız kolay pişi tarifi…

MAYASIZ KOLAY PİŞİ

4 KİŞİLİK  /  HAZIRLANMA SÜRESİ: 10 DAKİKA  /  PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA

Malzemeler:

3 yemek kaşığı yoğurt (oda sıcaklığında), 1 adet yumurta (oda sıcaklığında), 1 su bardağı su (oda sıcaklığında), 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz,

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Yapılışı;

Geniş bir kabın içerisine yoğurt, yumurta, su ve sıvı yağı alıp homojen bir karışım olana kadar çırpın. Karışımın içerisine tuz, kabartma tozu ve kontrollü bir şekilde unu ilave eder eliniz ile yoğurmaya başlayın. Hamurun güzelce yoğurulduğuna emin olduktan sonra un serptiğiniz tezgâhın üzerine alın. Tezgâhın üzerine aldığınız hamuru, merdane yardımıyla 1 cm kalınlık olacak şekilde açın. İsterseniz bir çay bardağının ağız kısmıyla hamurdan daireler çıkarabilir ya da bıçak yardımıyla kareler kesebilirsiniz. Bir kızartma tavasının içerisine sıvı yağı koyup orta ateşte kızdırın. Sıvı yağ kızdıktan sonra ocağın altını kısık ateşe alıp, kestiğiniz hamurları tek tek yağın içerisine atarak arkalı önlü pişirin. Pişen pişilerinizi havlu kâğıt serili bir tabağa alın ve bu işleme tüm pişiler bitene kadar devam edin.

Ve işte mayasız kolay pişileriniz hazır, afiyet olsun!

YORUMLAR

  • 0 Yorum