Mayasız kolay poğaça tarifi, nasıl yapılır?

Haber 7 - Mayasız kolay poğaça tarifi; yumurta, süt, toz şeker, kabartma tozu ve un ile yapılan pratik bir poğaça tarifidir. Detaylı mayasız kolay poğaça tarifini yazının devamında bulabilirsiniz.

Mayasız kolay poğaça tarifi, nasıl yapılır?
23 Mayıs 2023 - 13:16

Mayasız kolay poğaça tarifi, çay saatlerinde, kahvaltılarda ya da canınız poğaça istediğinde imdadınıza yetişecek bir tarif. Hamur mayalama derdi olmadan, hızlıca hazırlanır. İç harcı hazırlanırken dinlenen hamur, mayalı poğaça gibi yumuşacık olur.

Mayasız kolay poğaça tarifini hazırlaması da bir o kadar kolay. Un hariç tüm malzemeler derin bir kapta karıştırılır. Ardından kontrollü bir şekilde un eklenerek yoğrulmaya başlanır. Ele yapışmayan, kıvamlı bir hamur elde edilene kadar un eklenerek yoğurulur. Yoğurulan hamurun üzerine az miktarda zeytinyağı gezdirilir. Streç film ile kapatılır ve iç harcı hazırlarken hamur dinlenmeye bırakılır.

 

Dinlenen mayasız kolay poğaça hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Yuvarlak şekilde açılır ve içerisine iç harç koyulur. Yarım ay şekline kapatılır ve fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurtalı yoğurt karışımı sürülerek önceden ısıtılmış fırına verilir. Altı üstü güzelce pişince fırından alınır.

MAYASIZ KOLAY POĞAÇA TARİFİ KAÇ KALORİ?

Mayasız kolay poğaça tarifinin 100 gramı yaklaşık olarak 300 kaloriye denk gelmektedir.

 

İşte canınız poğaça istediğinde, çabucak hazırlanacak ve mayalı hamur lezzetini aratmayacak mayasız kolay poğaça tarifi…

Milföy hamurundan çıtır sokak simidi nasıl yapılır?

MAYASIZ KOLAY POĞAÇA TARİFİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA

Mayasız kolay poğaça tarifi için malzemeler;

1 adet yumurta (oda sıcaklığında), 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında), 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı toz şeker, 3 – 3,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, Yarım su bardağı zeytinyağı

​​

İç harcı için;

Beyaz peynir, Yarım bağ maydanoz

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı tepeleme yoğurt, Çörek otu, susam

Mayasız kolay poğaça tarifi nasıl yapılır?

 

Un hariç tüm malzemeleri geniş bir yoğurma kabına alın. Homojen bir kıvam alana kadar çırpıcı yardımıyla karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde ettiğinizde un eklemeyi bırakın. Yoğurduğunuz hamurun üzerine az miktarda yağ gezdirin ve streç film ile kapatın Oda sıcaklığında yirmi dakika dinlenmeye bırakın. Hamur dinlenirken maydanozları güzelce yıkayın ve ince ince kesin. İç harcına ekleyeceğiniz peyniri çok ezdirmeden ufalayın. Ufaladığınız peynirleri ve kıyılmış maydanozları bir kabın içerisinde birleştirin. Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın. Yağlı kâğıt serili fırın tepsinizi hazırlayın. Dinlenen hamurdan ceviz büyülüğünde parçalar koparın. Yuvarlak olacak şekilde açın ve yarısına hazırladığınız peynirli iç harçtan koyun. Hamuru yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını çatal yardımıyla bastırarak birleştirin. Tüm hamura aynı işlemi uygulayıp fırın tepsisine yerleştirin. Bir kâse içerisinde yumurta sarısı ve yoğurdu güzelce karıştırın. Yumurtalı karışımı fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün. Çörek otu ve susam serpin. Hazırladığınız mayasız kolay poğaçalarınızı fırına verin. Yaklaşık yirmi beş dakika piştikten sonra fırından alın.

İşte bu kadar, mayasız kolay poğaçalarınız servise hazır. Afiyet olsun!

YORUMLAR

  • 0 Yorum