Merve Dizdar Cannes Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı

Merve Dizdar, 76'ncı Cannes Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenliğini yaptığı 'Kuru Otlar Üstüne' filmindeki rolüyle 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü aldı. Filmin yönetmeni Nuri Bilge Ceylan yaptığı açıklamada, filmin erken yaşta ücra bölgelere gönderilen memur ve öğretmenlerin kişisel inançlarındaki kademeli düşüşü yansıtmasını istediğini söyledi. Merve Dizdar ise yaptığı konuşmada, "Bu ödülü kendine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerime ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum" ifadelerini kullandı

Merve Dizdar Cannes Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı
27 Mayıs 2023 - 23:18
 

Fransa'nın güneyinde bulunan Cannes kentinde bu yıl 76'ncısı düzenlenen Cannes Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu.

Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü "Kuru Otlar Üstüne"deki performansıyla Merve Dizdar'a verildi


ÇIKIŞ ARAYAN KÖY ÖĞRETMENİNİ KONU EDİNİYOR

 


Film, Türkiye'nin ücra bir köyünde zorunlu hizmetini bitiren ve başka bir öğretmen olan Nuray (Merve Dizdar) ile karşılaşana kadar ayrılabileceğine dair umudunu yitiren genç resim öğretmeni Samet'i (Deniz Celiloğlu) konu alıyor.





 

"TÜM MÜCADELECİ RUHLARA ARMAĞAN EDİYORUM"

Filmin yönetmeni Nuri Bilge Ceylan yaptığı açıklamada, filmin erken yaşta ücra bölgelere gönderilen memur ve öğretmenlerin kişisel inançlarındaki kademeli düşüşü yansıtmasını istediğini söyledi. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü alan Merve Dizdar ise konuşmasında, "Bu ödülü kendine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerime ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum" dedi.



 

FİLM TÜRKİYE'DE 12 TEMMUZ'DA VİZYONA GİRECEK

Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği "Kuru Otlar Üstüne" filmi, 12 Temmuz 2023'te sinemalarda vizyona giriyor.

 

26 FİLM YARIŞTI


21 filmin yarıştığı 76. Cannes Film Festivali bugün sona erdi. En prestijli ‘Altın Palmiye’yi Justine Triet’in yönettiği ‘Anatomie d’une chute’ aldı.

Ruben Östlund başkanlığındak

 

jürinin ödül verdiği diğer yapım ve sanatçılar şöyle:

Altın Palmiye: Anatomie d’une chute, Justine Triet

Büyük Ödül: The Zone of Interest, Jonathan Glazer

En İyi Yönetmen: Tran Anh Hung, The Pot au Feu

En İyi Kadın Oyuncu: Merve Dizdar, Kuru Otlar Üstüne

En İyi Erkek Oyuncu: Koji Yakusho, Perfect Days

En İyi Senaryo: Kaibutsu (Canavar), Kore-eda Hirokazu

En İyi Kısa Film: 27, Flora Anna Buda

Jüri Ödülü: Kuolleett Lehdet, Aki Kaurismaki




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum