Mustafa Cengiz'in Gaziantep'te doğduğu ev müzeye dönüştürülüyor

Galatasaray Kulübü'nün 37. Başkanı Mustafa Cengiz adına müze yapılıyor.

Mustafa Cengiz'in Gaziantep'te doğduğu ev müzeye dönüştürülüyor
22 Ağustos 2022 - 12:30

Başkanlığı döneminde Galatasaray futbol takımına kupalar kazandıran ve 28 Kasım 2021'de hayatını kaybeden Mustafa Cengiz'in 1949'da Nizip'te doğup büyüdüğü ve liseye kadar yaşadığı ev müzeye dönüştürülecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Nizip'ten çıkan ve Türkiye'nin en büyük kulübünün başına başkan olarak geçen Cengiz'i gençlere örnek bir başarı hikayesi olarak görüyor.

Sabah'ın haberine göre; Mustafa Cengiz'in oğlu Sarper Cengiz de merhum başkanın kişisel eşyalarının sergileneceği evin restorasyon çalışmalarına başladı.

Müzenin yeni yılın ilk aylarında ziyarete açılması bekleniyor.

Galatasaray'ın Eski Başkanı Mustafa Cengiz, 71 yaşında hayatını kaybetmişti. Sarı-kırmızılı camianın 3.5 yıl başkanlığını yapan Cengiz, kulübün 37. başkanı olarak tarihteki yerini almıştı. 2020 yılının ilk aylarında rahatsızlığı ortaya çıkan Mustafa Cengiz, kanser ve beyin tümörü hastalıkları nedeniyle bir süredir tedavi altındaydı.

Başkanlık yaptığı yıllarda özellikle kulübün mali durumunu düzeltmek için çaba sarf eden Mustafa Cengiz bu yönüyle takdir edilmişti. Galatasaray Spor Kulübü, Büyük Kulüp, Darüşşafaka Cemiyeti, Mülkiyeliler Vakfı üyeliği yapan Cengiz, Eylül 2021'de yoğun bakıma alınmıştı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum