Sağlıklı alternatif: Etsiz nohut yemeği tarifi

Etsiz nohut yemeği nasıl yapılır? Sadece birkaç malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu tarif, lezzeti ve sağlıklı yapısıyla sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Sağlıklı alternatif: Etsiz nohut yemeği tarifi
23 Mayıs 2023 - 13:16

Etsiz nohut yemeği, lezzeti ve sağlıklı yapısıyla özellikle veganlar ve et yemeği istemeyenler için mükemmel bir alternatif öğündür. Nohut yemeği, her öğünde veya özel bir davette mükemmel bir seçenek olabilir. Bu yemek, Türk mutfağı da dâhil olmak üzere dünya mutfaklarında da oldukça popüler bir tarif olarak bilinir ve birçok farklı şekilde hazırlanabilir.

Nohut, kalsiyum, lif, magnezyum ve K vitamini gibi besinleri içerdiği için kemikleri güçlendirir ve korur. Özellikle büyüme çağındaki çocukların tüketmesi önerilir.

Biz de sizler için en sevilen ve kolayca hazırlanabilen etsiz nohut yemeği tarifini araştırdık. İşte lezzetli ve sağlıklı bir nohut yemeği tarifi!

ETSİZ NOHUT YEMEĞİ

4 KİŞİLİK     /     HAZIRLAMA  SÜRESİ: 25 DAKİKA     /     PİŞİRME SÜRESİ: 25-30 DAKİKA

Malzemeler:

2 su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılmış), 1 adet büyük boy kuru soğan, 2 adet yeşil biber, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 5 su bardağı sıcak su, 2 dilim limon, Tuz, karabiber, pul biber ve kimyon

Yapılışı:

Bir gece önce ılık suda beklettiğiniz nohutları süzün ve akan suda tekrar yıkayın. Uygun bir tencereye nohutları üstünü geçecek kadar su ekleyin ve içine 1 dilim limon atarak 20 dakika boyunca ön haşlama yapın. Nohutlar haşlanırken, soğanı ve biberleri küçük küçük doğrayın. Haşlanan nohutları süzün ve bir kenara alın. Tencereye zeytinyağını, doğranmış soğanları ve biberleri alın ve orta ateşte diriliklerini kaybedip renkleri şeffaflaşana kadar kavurun. Ardından domates ve biber salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar tekrar kavurun. Salçanın kokusu çıktıktan sonra nohutları ve baharatları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Sıcak suyu ilave edin ve orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayan nohut yemeğinin altını kısın, içerisine tereyağı ve bir dilim limonu atın, son bir kez karıştırın ve kapağını aralıklı olarak kapatın. Yaklaşık 25 dakika sonra nohutlar yumuşayacak ve baharatalar hoş kokulu bir hale gelecektir. Ocağın altını kapatıp, limon dilimini kaşık yardımıyla alın ve nohut yemeğini birkaç dakika dinlendirin.

Nohut yemeğini yanında pilav veya ekmek ile servis edebilirsiniz. Ayrıca, nohut yemeğini kıyılmış maydanozla da süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

YORUMLAR

  • 0 Yorum