Son dakika: Afganistan'da deprem! Yüzlerce ölü ve yaralı var

Son dakika haberi: Afganistan'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremden korkunç haberler gelmeye devam ediyor... Gece saatlerindeki depremde ilk belirmelere göre 155 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken, ölü sayısını ilerleyen saatlerde dehşet verici boyuta ulaştı ve 950'ye çıktı. Ayrıca yüzlerce kişinin de yaralı olduğu bildirildi. İşte son gelişmeler...

Son dakika: Afganistan'da deprem! Yüzlerce ölü ve yaralı var
22 Haziran 2022 - 13:25

Son dakika haberine göre Afganistan'ın Paktika vilayetinde gece saatlerinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 950'ye yükseldi. Korkunç depremde yüzlerce de yaralı olduğu ifade edildi. İşte son dakika gelişmeleri...

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) Afganistan'daki depremin büyüklüğünü önce 6.1 olarak açıklarken, daha sonra 5.9 olarak güncelledi. Depremin merkez üssünün Afganistan'ın doğusunda, Pakistan sınırında bulunan Host vilayetinin 46 kilometre güneybatısı olduğu açıklandı.

BİRÇOK YERDE HİSSEDİLDİ

Yerel saatle 01.24'te meydana gelen deprem başkent Kabil de dahil nüfus yoğunluğunun olduğu civar şehirlerde güçlü bir şekilde hissedildi. Deprem ayrıca, Pakistan'ın başkenti İslamabad ve Peşaver gibi sınıra yakın önemli Pakistan şehirlerinde de hissedildi. Depremin yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleştiği duyuruldu.

 

ÖLÜ SAYISI YÜKSELDİ

Depremdeki ölü sayısına ilişkin her geçen dakika korkunç haberler gelirken, son yapılan açıklama can kaybı 950 olarak açıklandı. Öte yandan yüzlerce kişinin de yaralı olduğu belirtildi.

 

TALİBAN'DAN AÇIKLAMA

Taliban hükümeti sözcü yardımcısı Bilal Karimi, Twitter'dan yaptığı paylaşımda depreme ilişkin bilgi verdi.

 

Karimi açıklamasında, "Paktika eyaletinin dört ilçesinde şiddetli bir deprem sarsıldı, yüzlerce vatandaşımız öldü ve yaralandı ve düzinelerce ev yıkıldı. Daha fazla felaketi önlemek için tüm yardım kuruluşlarını bölgeye derhal ekip göndermeye çağırıyoruz." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum