Son dakika... Can kurtarmak için oradaydılar! Gaziantep'teki zincirleme kazada 16 kişi hayatını kaybetti

Gaziantep'de şarampole uçan bir otomobildeki yaralılara müdahale etmek için olay yerine gelen itfaiye, sağlık ekipleri ile gazetecilerin bulunduğu kaza...

Son dakika... Can kurtarmak için oradaydılar! Gaziantep'teki zincirleme kazada 16 kişi hayatını kaybetti
20 Ağustos 2022 - 17:47

Gaziantep-Nizip otoyolunun 18'inci kilometresinde saat 11.00 sıralarında kontrolden çıkan otomobil dere yatağına devrildi. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine kaza yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bu sırada Şanlıurfa'ya giden İhlas Haber Ajansı muhabirleri de kazayı görünce yol kenarında durup olay yerine gitti.

Ekiplerin kurtarma çalışması sürerken, kaza yerine yaklaşık 200 metre mesafede biryolcu otobüsü devrildi. Yan yatan otobüs, sürüklenerek itfaiye aracı ile ambulans ve bu sırada bölgede bulunan ekipler ile vatandaşlara çarptı.

VALİ AÇIKLADI: CAN KAYBI 16'YA YÜKSELDİ

Gaziantep Valisi Davut Gül, kazada 4 sağlık görevlisi, 3 itfaiye personeli, 2 gazeteci ve 7 yolcu olmak üzere toplam 16 kişinin hayatını kaybettiğini, 21 kişinin yaralandığını açıkladı. Vali Gül, kazaya ilişkin "Otobüs kaza yapıyor. Buna itfaiye, sağlık ekipleri ve diğer mesai arkadaşlarımız müdahale ederken, 200 metre geride başka bir otobüs kaza yapıyor. Kaza yapan otobüs kayarak ekiplerimize ve yaralılara çarpıyor." ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Başsavcılık kazayla ilgili soruşturma başlattı." dedi.

YARDIM ETMEK İÇİN DURMUŞLARDI

Kazada hayatını kaybeden çalışanları Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver'in başka bir göreve giderken kazayı görüp, yaralılara yardım etmek için durdukları öğrenildi.

Kazada hayatını kaybeden muhabirleri Muhammet Abdülkadir Esen - Umut Yakup Tanrıöver

CANLI YAYINDA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

CNN TÜRK yayınına katılan Muhabiri Said Vakkas, feci kazayla ilgili ayrıntıları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Zaman zaman konuşmakta güçlük çeken Vakkas, "Saatler önce birlikte mesai yaptığımız arkadaşlarımızı kaybettik. Bir şeyler anlatabilmek çok zor" dedi ve kazayla ilgili şunları söyledi:

"Çok kötü durum. Burası savaş alanı gibi. Kaza için gelmiştik biz basın mensubu olarak. Geldiğimizde korkunç manzarayla karşılaştık. Saatler önce mesai yaptığımız arkadaşlarımızı kaybettik. Çok kötü, durum çok kötü. Nasıl olduğunu kimse kestiremiyor. Çok büyük bir kaza. Ölenler arasında itfaiye ekibi, sağlık ekipleri ve iki mesai arkadaşımız var. Diyecek bir şey bulamıyoruz, bir şeyler anlatabilmek çok zor. Mesai yaptığımız arkadaşlarımızı, 15 vatandaşımızı kaybettik."

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Nizip bölümünde meydana gelen kazada, yakınlarına ulaşamayan ve bilgi almak isteyen vatandaşlarımız, SAKOM’u arayarak bilgi alabilirler. SAKOM İletişim Numarası : 0506 801 81 81" denildi.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Nizip bölümünde meydana gelen kazada, yakınlarına ulaşamayan ve bilgi almak isteyen vatandaşlarımız, SAKOM’u arayarak bilgi alabilirler.

????SAKOM İletişim Numarası : 0506 801 81 81

— Gaziantep Valiliği (@gantepvaliligi) August 20, 2022

SİYASİLERDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

Gaziantep'teki feci kazanın ardından siyasi isimler başsağlığı mesajları paylaştı...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Gaziantep-Nizip yolunda yaşanan kazaya müdahale ederken görevleri başında hayatlarını kaybeden fedakar, cefakar sağlık ve itfaiye personelimiz ile gazeteci kardeşlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletçe başımız sağ olsun. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: Gaziantep Nizip'te yaşanan facia hepimizi derinden yaraladı. Elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, kamu görevlilerimize ve sağlık çalışanlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: Gaziantep-Nizip kara yolunda meydana gelen kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İtfaiye teşkilatımızın, sağlıkçılarımızın, basın camiamızın, milletimizin başı sağ olsun! Yaralılara acil şifalar niyaz ediyorum.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Gaziantep-Nizip otoyolunda gerçekleşen elim kazada kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Başımız sağ olsun…

Enerji ve Tabii lar Bakanı Fatih Dönmez: Gaziantep'te meydana gelen kazada hayatını yitiren 3'ü itfaiye, 2'si sağlık ve 2'si basın mensubumuz olmak üzere 15 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Hastanede tedavi gören yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu: Gaziantep’te meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Gaziantep-Nizip otoyolunda yaşanan elim trafik kazası hepimizi büyük bir üzüntüye sevk etmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Başımız sağ olsun. Gaziantep Nizip Otoyolunda kazaya müdahale eden 112 Sağlık, İtfaiye ve Polis ekiplerine çarpan otobüsün yan yatması sonucu ilk belirlemelere göre; 2 Sağlık Görevlisi, 2 Muhabiri, 3 İtfaiyeci, 8 yolcu olmak üzere toplam 15 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Valimiz, Emniyet Müdürümüz kaza yerindeler. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, yaralılarımıza acil şifalar nasip eylesin.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci: Gaziantep’te meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Rabb’im rahmet eylesin. Ailelerine ve sevenlerine sabır diliyorum. Tedavileri devam eden yaralı kardeşlerimize acil şifalar temenni ediyorum.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Gaziantep-Nizip Otoyolu’nda yaşanan elim kazada görevi başında hayatını kaybeden fedakar sağlık çalışanlarımıza, itfaiyecilerimize, gazetecilerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: Gaziantep'te meydana gelen kazaya müdahale eden ekiplere çarpan otobüs sonucu vefat eden sağlık görevlilerine, muhabirilerine, İtfaiyecilere ve otobüs yolcusu vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Gaziantep’te meydana gelen elim trafik kazasından dolayı büyük üzüntü duydum. Yaşamını yitiren itfaiye ve sağlık personellerimize, basın mensuplarımıza ve yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet; ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Gaziantep'te meydana gelen trafik kazasını üzüntüyle öğrendim... Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza yüce Allah'tan rahmet, ailelerine sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Gaziantep'te meydana gelen kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Gaziantep’teki trafik kazasında ne yazık ki aralarında itfaiye, sağlık çalışanları ve gazetecilerin de olduğu 15 vatandaşımızın vefat haberini aldık. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılara da acil şifa diliyorum.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: Gaziantep'te meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Dualarımız sizinle.

Emine Erdoğan: Gaziantep-Nizip kara yolunda meydana gelen elim kaza sonucu 16 vatandaşımızın vefatından büyük bir teessür duydum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum.

Kaynak Hurriyet


YORUMLAR

  • 0 Yorum