Son dakika: Dünya Sağlık Örgütü'nden flaş koronavirüs açıklaması! RAHATLATTI

Son dakika haberi... Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklamada Koronavirüs salgını artık uluslararası acil sağlık durumu değil. ifadeleri kullanıldı. Türkiye'de koronavirüs, ilk kez Mart 2020'de görülmüştü.

Son dakika: Dünya Sağlık Örgütü'nden flaş koronavirüs açıklaması! RAHATLATTI
05 Mayıs 2023 - 18:18

Son dakika: Dünya Sağlık Örgütü Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, bugünkü basın toplantısında konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Dün Acil Durum Komitesi 15. kez toplandı ve bana uluslararası öneme sahip halk sağlığı acil durumuna son vermemi tavsiye etti. Bu tavsiyeyi kabul ettim. Bu nedenle, büyük bir umutla Kovid-19'un küresel bir sağlık acil durumu olarak sona erdiğini ilan ediyorum. Ancak bu, Kovid-19'un küresel bir sağlık tehdidi olarak sona erdiği anlamına gelmez. Geçen hafta, Kovid-19 her üç dakikada bir can aldı ve bu sadece bildiğimiz ölümler."

TÜRKİYE'DE İLK KEZ MART 2020'DE GÖRÜLMÜŞTÜ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 Mart 2020'de Türkiye'de bir kişiye koronavirüs teşhisi konduğunu duyurmuş ve "Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerinin hepsi ve yakın çevresindeki tüm bireyler gözetim altındadır." ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum