Son dakika: Finlandiya ve İsveç Dışişleri Bakanları Ankara'ya geliyor

Son dakika haberi: Son günlerde NATO'ya üyelik başvurusu yapma konularıyla gündeme gelen Finlandiya ve İsveç Dışişleri Bakanları resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelecek.

Son dakika: Finlandiya ve İsveç Dışişleri Bakanları Ankara'ya geliyor
16 Mayıs 2022 - 20:36

Son dakika: NATO'ya üyelik kararlarıyla dünyada 1 numaralı gündem haline gelen Finlandiya ve İsveç'ten dikkat çeken bir hamle geldi. Türkiye'nin tepkileri sonrası iki ülkenin dışişleri bakanları Ankara'ya resmi temaslarda bulunmak için ziyarette bulunacak.

ÇAVUŞOĞLU'YLA GÖRÜŞECEKLER

 

İsveç Dışişleri Bakanlığından İsveç'in resmi haber ajansı TT'ye yapılan açıklamada, Linde ve Haavisto'nun, NATO üyelik başvurularını görüşmek için Türkiye'ye gidecekleri belirtildi. Açıklamada, bakanların Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecekleri kaydedildi.

Linde, dün, ülkesinin NATO üyeliğine başvurması yönünde aldığı kararı değerlendirmek için çok yakında Ankara'ya bir heyet gönderileceğini açıklamıştı.

NATO'ya girme kararı alıp başvurularını bildiren ülkelere Türkiye'den PKK ile bağlantıları olmaları nedeniyle tepki gelmiş, yetkililer Türkiye'nin endişelerinin giderileceğini açıklamıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum