Son dakika haberi: Zelenski NATO'yu ilk kez böyle hedef aldı! Zehir zemberek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodomir Zelenski, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Konuşmasında işgal sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunan...

Son dakika haberi: Zelenski NATO'yu ilk kez böyle hedef aldı! Zehir zemberek
05 Mart 2022 - 15:03

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski dün video mesajlarla dünyaya seslendi. Akşam saatlerinde yaptığı konuşmada AB'ye seslenen Zelenski, Ukrayna gündemiyle bir araya gelen NATO Dışişleri Bakanları Zirvesi'nin ardından sert açıklamalar yaptı. NATO'nun Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge ilan etmeme kararına ilişkin zehir zemberek sözler kullanan Zelenski, "Bu günden itibaren ölenlerin hepsi sizin yüzünüzden ölecek!" dedi.

"ÜLKEMİZİ TAM TEŞEKKÜLLÜ İŞGALDEN KORUYORUZ"

Akşam saatlerinde yayınladığı video mesajıyla AB'ye seslenen Zelenski, "Ülkemizi tam teşeküllü bir işgalden koruyoruz. Bugün askerlerimiz şu anda bazıları ülkemizde görev alıyor, bazıları doktorluk yapıyor, cerrahi operasyon yapıyorlar. Çocukları korumak için çalışıyorlar. Üç dakikalık bir konuşmam var şimdi. Buradaki ilk dakikayı bir saygı duruşuna adamak istiyorum. Hayatını kaybedenleri analım. Askerlerimizi, itfaiye erlerini ve pilot olarak çalışanları, kahramanca mücadele edenleri, ülkelerini koruyanlara adayalım bu saygı duruşunu. Lütfen onların ruhlarını analım, barış içinde yatsınlar.

Gözden KaçmasınUkrayna - Rusya savaşında son durum gelişmeleri... Putin'den dünyaya çağrı: Rusya ile ilişkilerinizi normalleştirinHaberi Görüntüle





"UKRAYNA DÜŞERSE AVRUPA DÜŞER"

Benim ikinci dakikamda da vatandaşlarımızı anmak istiyorum. Siviller, çocuklar onlarca yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Kendilerini bilmeden ülkemizin egemenliği için hayatlarını kaybetti. Buradaki üçüncü dakikamı da size adamak istiyorum. Avrupa halkına, size çağrı yapıyorum. Lütfen sesini çıkarın, mücadelemize destek olun. Çünkü Ukrayna düşerse Avrupa da düşer. Yaşananları göz ardı etmeyin. Dışarı çıkın ve Ukrayna'yı elinizden geldiğince destekleyin. Ve eğer kazanırsak ki kazanacağımızdan eminim. Bu demokratik dünyanın zaferi olacak. Bu özgürlüğümüzün zaferi olacak. Kazanırsak, Avrupa kadar çiçek açacağız ve onlar da bizimle hiç olmadığı kadar buradan iyi çıkacak. Çok yaşa Ukrayna!


Rusya'nın Ukrayna işgaline karşı Çekya'nın başkenti Prag'da gösteri düzenleyen binlerce kişi, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin konuşmasını meydana kurulan dev ekrandan izledi.


Uluslararası ajanslar, Gürcistan'ın başkenti Tiflis ve Almanya'nın Frankfurt şehrinden de benzer kareler servis etti.

ZELENSKİ: NATO ZİRVESİ, ZAYIF VE KAFASI KARIŞIK BİR ZİRVEYDİ

Rusya'nın Ukrayna'da düzenlediği özel operasyonu görüşmek üzere olağanüstü toplantı yapan NATO zirvesinden sonra da bir açıklama yapan Zelenski, NATO'ya sert ifadeler kullandı.

Zelenski, yayınladığı videolu mesajda, zirveyi ‘zayıf’ olarak nitelendirerek, “Bugün bir NATO zirvesi gerçekleşti. Zayıf bir zirveydi, kafası karışık bir zirveydi. Avrupa'da herkesin özgürlük mücadelesini birinci hedef olarak görmediğini gösteren bir zirveydi” ifadelerini kullandı.

NATO üyelerini Rusya'ya "Ukrayna şehirlerini ve köylerini bombalamaya başlaması için yeşil ışık yakmakla" suçlayan ve İttifak'ın Ukrayna'ya 50 ton dizel yakıt sağlamaktan başka bir şey yapmadığını söyledi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum