SON DAKİKA | 'İki silahımı da doldurdum' demişti... Sultangazi'deki camideki sözleri büyük tepki çeken imam hakkında flaş karar!

Son dakika haberi: Sultangazi’deki bir camide yaptığı konuşmada, 28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın, benim iki tane silahım ağzına kadar dolu” diyen imam açığa alındı.

SON DAKİKA | 'İki silahımı da doldurdum' demişti... Sultangazi'deki camideki sözleri büyük tepki çeken imam hakkında flaş karar!
23 Mayıs 2023 - 22:56

Son dakika haberine göre Diyanet, cuma vaazındaki sözleri büyük tepkilere yol açan imamı açığa aldı.

İstanbul Sultangazi’deki bir cami imamının cuma namazı vaazındaki "28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın, benim iki tane silahım ağzına kadar dolu” sözleri sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Diyanet, imam hakkında soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında cami imamı M.G'nin açığa alınması kararlaştırıldı.

 

İMAM KENDİNİ BÖYLE SAVUNDU

Olay sonrası polise ifade verdikten sonra yaşananları anlatan imam, "Gaziler, şehitler başımın tacıdır. Ben her hafta rutin olarak bu duaları yapıyorum. Devletin başındaki adam kim olursa olsun ben her zaman devlet büyüklerine dua eden bir adamım. Darbedilmedim, tanımıyorum ilk defa gördüm ama Allah onlara hayırlı ıslah etsin. Bugün hutbenin konusu da gaziler ve şehitler ile alakalıydı. Biz kafatası milliyetçisi de değiliz. Allah için Türk ay yıldızlı bayrağımızın altında bütün etnik gruplar yaşıyor. Bizim Alevi, Kürt, Sünni ile bir sıkıntımız yok. Biz provakatif eylem yapma peşinde değiliz. Cemaatimiz bizi biliyor" ifadelerini kullanmıştı.

Evinin 2018 yılında kurşunlandığını belirten imam, "Orada da aynı şeyler vardı. Bu söylemlerden dolayı" diye konuşmuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum