SON DAKİKA: Üniversite sınavına giren 3 milyondan fazla kişiyi ilgilendiriyor! Herkes KPSS'ye kilitlendi ama...

Son dakika haberi: 1 milyon 300 bin kişinin katıldığı KPSS'de bazı soruların daha önce bir yayınevinin deneme testinde yayınlandığının ortaya çıkmasından sonra ÖSYM Başkanı Aygün görevden alınmıştı. KPSS sonrası mağdur olduğunu belirten kişiler sınavın iptal edilmesini istediklerini belirtirken emniyet güçlerinin konuyla ilgili soruşturması sürüyor. DDK Başkanı'ndan da yeni bir açıklama geldi. Peki, ÖSYM Başkanı'nın görevden alınması sonrası üniversite sınavı da tehlikede mi? İşte tüm detaylar.

SON DAKİKA: Üniversite sınavına giren 3 milyondan fazla kişiyi ilgilendiriyor! Herkes KPSS'ye kilitlendi ama...
04 Ağustos 2022 - 12:00

Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi olan KPSS soruları hakkında yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ÖSYM'nin yeni başkanı oldu. Bu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yaşananların ardından üniversite sınavına giren üç milyondan fazla aday da tedirgin oldu. YKS tercih süreci de KPSS'den etkilenir mi? Üniversite hayali kuran milyonlar bu sorunun yanıtını merak ediyor.

SON DAKİKA DDK BAŞKANI'NDAN KPSS AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı KPSS soruşturmasıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Arıncı, "Devlet Denetleme Kurulu olarak KPSS sınavına yönelik incelemelere titizlikle devam ediyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Ne tek bir gencimizin hakkını yediririz ne de Devletimizin güvenilirliğine halel gelmesine göz yumarız" ifadelerine yer verdi.

 

KPSS SORUŞTURMA SÜRECİ ÜNİVERSİTE SINAVINI DA ETKİLER Mİ? TERCİHLER...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ardından tercihler de yapıldı. ÖSYM Başkanı Aygün'ün görevden alınması, Yediiklim Yayınevi'ne operasyon yapılması ve KPSS soruları hakkındaki iddialar sonrası üniversite adayları süreci yakından takip ediyor.

Üniversite tercih dönemi 5 Ağustos'ta sona erecek. Öte yandan DDK'nın başlattığı inceleme kapsamında oluşturulan ekiplerden biri ÖSYM'de, diğer ekip ise söz konusu yayınevinde inceleme yapıyor.

 

Soru veri tabanının incemeleye alındığı ve soruları hazırlayan kişilerin ifadelerine başvurma sürecinin de başlatıldığı ifade edildi.

 

FETÖ İZİ DE ARAŞTIRILACAK!

Sabah'ın aktardığı bilgiye göre olayın arkasında başta FETÖ olmak üzere herhangi bir suç örgütünün olup olmadığı da detaylı olarak araştırılacak. Bazı yayınevlerinin ÖSYM ile ilişki boyutu da derinlemesine incelenecek.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum