Taçsız Prenses İştar kimdir? İştar ne demek? Seda Akman canlandırıyor! Seda Akman kaç yaşında?

Taçsız Prenses dizisi İştar kimdir sorusu gündemde... Taçsız Prenses dizisi oyuncuları merak ediliyor. Taçsız Prenses dizisindeki karakterler arasında yer alan...

Taçsız Prenses İştar kimdir? İştar ne demek? Seda Akman canlandırıyor! Seda Akman kaç yaşında?
29 Mart 2023 - 02:06
FOX TV’de yayınlanan Taçsız Prenses dizisinin İştar karakteri sorgulanıyor. Seda Akman, Taçsız Prenses dizisi oyuncuları arasına katıldı. Taçsız Prenses dizisinde İştar'ı canlandıran Seda Akman birçok dizide rol almıştır.

Peki ama İştar kimdir? 

Taçsız Prenses dizisinde İştar kimdir?

İştar ve Fuat dizide Evgin'i zora sokan karakterlerdir.  İştar kelimesinin anlamı ise şu şekildedir: Sümerlerde kendisine "İnanna" adıyla ibadet edilirken daha sonraki dönemlerde Akad, Babil ve Asurlular tarafından İştar (ištar) olarak tanımlanmış ve "Cennetin Kraliçesi" olarak anılmıştır. 

Seda Akman kimdir?

Aslı Seda Akman (d. 13 Ocak 1978, Kütahya) Türk oyuncu. Aslı Seda Akman, 13 Ocak 1978 tarihinde Kütahya'da dünyaya geldi. Liseden sonraki 4 yılını Ankara'da geçirdi. 1997 yılında Bilkent Üniversitesi'nde diksiyon ve oyunculuk üzerine üç aylık bir kurs gördükten sonra aynı yıl Kanal 6'da Jetset adında bir program sundu.

Ankara'da yaşadığı dönemde 1998'de Miss Palmolive seçildi. Daha sonra aynı yıl 23 ülke güzelinin katıldığı Miss Intercontinental yarışmasında dördüncü oldu. 1999'da Best Model of Turkey yarışmasında Best Fotomodel seçildi.

1999 yılında İstanbul'a yerleşti. 2000–2004 yılları arasında Number One ve Dream TV'de farklı programlarda sunuculuk yaptı. 2003 yılından beri TV dizilerinde oyunculuk yapmaya devam eden Seda Akman, ilk olarak atv'de yayınlanan Ölümsüz Aşk adlı dizide rol aldı. Oynadığı diziler arasında Bir İstanbul Masalı, Kanlı Düğün, Emret Komutanım, Annem, Mükemmel Çift, Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi ve Acil Servis yer almaktadır. 2018 yılında Mu Tunç'un yazıp yönettiği Arada adlı sinema filminde yer almıştır. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum