Yavuz Ağıralioğlu'nun sözleri gündem yaratmıştı! Millet İttifakı'ndan ilk tepki

14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlere doğru siyaset gündeminde dikkat çeken tartışmalar yaşanıyor. Son olarak İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun TBMM'de düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalar büyük gündem yaratmıştı. Ağıralioğlu'nun gerilim yaratacak sözlerine Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan ilk tepki geldi. Uysal, Sözlerin kimin ağzına sakız olduğuna dikkat etmek lazım. İktidarın istediği bu tür sözlerdir dedi.

Yavuz Ağıralioğlu'nun sözleri gündem yaratmıştı! Millet İttifakı'ndan ilk tepki
23 Mart 2023 - 17:34

Türkiye adım adım 14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimlere doğru ilerlerken siyasilerden peş peşe dikkat çeken açıklamalar geliyor. Siyaset gündemini karıştıracak gelişmeler de yaşanırken İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun TBMM'deki basın toplantısında açıklama yaparken söylediği sözler gündem yaratmıştı. O sözlere Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan tepki geldi. Uysal, Ağıralioğlu'nun açıklamalarıyla ilgili konuşup “Sözlerin kimin ağzına sakız olduğuna dikkat etmek lazım. İktidarın istediği bu tür sözlerdir" ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

"MİLLET ÖNÜNDE TARİHİ BİR SORUMLULUĞUMUZ VAR"

Halk TV’de İsmail Küçükkaya’ya açıklamalarda bulunan Uysal, Kılıçdaroğlu’nun adaylığının ‘ortak mutabakat’ ile açıklandığına dikkat çekti.

Yavuz Ağıralioğlu’nun sözlerini doğru bulmadığını ve kabul etmediğini vurgulayan Uysal, açıklamasına şöyle devam etti:

“İYİ Parti, bu açıklamalara kurumsal olarak bir refleks verecektir. Neticede ortak mutabakat ile bir aday açıklanmış. Tartışmaları yapabilirsiniz. İyinin daha iyisi var. Güzelin daha güzeli var. Perdenin arkasında karar almadan bütün bu müzakereleri yapabiliriz. Ama artık bir yola koyulmuş. Millet önünde tarihi bir sorumluluğumuz var.

 

"BU İFADELERİN DOĞRU OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

O istikametten ayrılmadan belirli değerlendirmeleri yapmak mecburiyetindeyiz. Söylenen sözler bizi de ilgilendiriyor. O ‘kumpas’ lafını ne benim şahsım ne de siyasi partilerin genel başkanlarının hak etmediği kanaatindeyim. Öyle bir vaka yok. Türkiye’de terörle mücadelede de ne tereddüt kaldı ne müsamaha. Sözlerin kimin ağzına sakız olduğuna dikkat etmek lazım. İktidarın istediği zaten bu tür sözlerdir. Bu ifadelerin doğru olmadığını düşünüyorum."

İlginizi Çekebilir İYİ Parti'de Kılıçdaroğlu ve HDP çatlağı! Ağıralioğlu'nun sözleri canlı yayında sorulunca... Yavuz Ağıralioğlu hakkında duyduklarını anlattı kimse inanamadı!

KULİSLERDE NE KONUŞULUYOR?

Öte yandan Haber Global canlı yayınında kulislerde nasıl yorumlar yapıldığı da aktarıldı. Saliha Çolak canlı yayında "İYİ Parti kaynaklarına sorduğumuzda, yöneticilerine sorduğumuzda bizim bu konuda özel bir gündemimiz yok diyorlar. O çerçevede de bu konuda, bu aşamada bir açıklama yapmayı uygun görmediklerini söylüyorlar. 'Yoğun bir çalışma içerisindeyiz, seçimi alacağız, cumhurbaşkanı seçtireceğiz Kılıçdaroğlu'nu, milletvekili aday listelerini oluşturuyoruz, illerde çalışmalarımız var, bizim gündemimiz bu, bu başlıklarla devam ediyor, yoğun bir gündemimiz var, dolayısıyla Ağıralioğlu'nun sözleriyle ilgili özel bir gündemimiz yok, özel bir çalışmamız yok' yanıtını veriyorlar." şeklinde konuştu.

Saliha Çolak devamında "CHP kanadına sorduğumuzda da yine burada grup yöneticileriyle, milletvekilleriyle konuştuğumuzda ki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da dün akşam Meclis'teydi, buradaki makam odasında çalışmalarını sürdürdü, akşam saatlerinde geldi. Milletvekilleriyle, parti yöneticileriyle görüştü, durum değerlendirmeleri yapıldı. Tabii bu meselenin de konuşulmuş olacağını tahmin ediyoruz, içeriğe ilişkin net bilgimiz yok henüz. Ancak milletvekili listeleri değerlendirildi o toplantıda. Biz tabii kulislerde sorduğumuzda CHP milletvekillerine, o hareketli saatler yaşanırken CHP grubunda, aslında Ağıralioğlu'nun kendi açıklamalarının içinde ciddi çelişkiler olduğunu söylüyorlar. Neye işaret ediyorlar? Önce hem masayı terörün gölgesinde olmakla, terörle pazarlık yapmakla suçlayıp hem de bir yandan HDP oylarına İYİ Parti'nin de talip olduğunu, HDP'ye oy verenlerin oyunu almasının coşkuyla karşılanacağını ifade ediyor, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını da dayatma ve partisine pusu olarak nitelendiriyor... Bu çerçevede CHP'liler şuna işaret ediyor. Belediye başkanlarının İmamoğlu ya da Yavaş... Aday olmasını istemişlerdi Kılıçdaroğlu'nun karşılığında. İmamoğlu aday olsaydı muhtemelen HDP yine aday çıkarmayacaktı, İBB başkanlık seçimlerinde olduğu gibi HDP'den de oy gidecekti. O durumda masadaki bu tablo pusu olmayacak mıydı? Masadaki bu tablo terörün gölgesinde olmayacak mıydı? Bu sorulara işaret ediyorlar. Ve burada Ağıralioğlu'nun açıklamalarını çelişkili buluyorlar. Zamanlamaya ilişkin herhangi bir yorum gelmiş değil. O sorulara işaret ediyorlar. Neden şimdi? Çünkü bu süreçte ortak aday belliydi, Kılıçdaroğlu belliydi. Ağıralioğlu istifa söylentileri de vardı, itirazlarım sürüyor demişti, işte bu zamanlamanın anlamını çözemediklerini ifade ediyor CHP kurmayları. Ancak açıklamaların masaya zarar vermeyeceğini, yola devam edileceğini, burada İYİ Parti yönetiminin kararının beklendiğine de işaret ediyorlar." ifadelerini kullandı.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ Bakan Soylu’yu kızdıran anlar: Ya çekme şunu çekme ya! 'Bana değil sen kendine söyle' Ağıralioğlu gerilimi televizyona da sıçradı! 'Anlamıyorsun filan bunları geçelim' O sözlere 'Pişmiş aşa su katmak' yorumu İstanbul Boğazı'nda görenler telefonuna sarıldı! "Bunun burada ne işi var?"

YORUMLAR

  • 0 Yorum