Yaz havasına mola! Prof. Dr. Şen saat verdi ve uyardı...

Meteoroloji'den alınan hava durumu raporuna göre bu akşamdan itibaren sıcaklıklar düşüyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise, 'Bugün...

Yaz havasına mola! Prof. Dr. Şen saat verdi ve uyardı...
10 Nisan 2022 - 14:37

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu tahmin ediliyor.

Marmara ve Kıyı Ege'nin kuzey kesimleri ile Antalya ve Isparta çevrelerinde de sağanak yağışlar bekleniyor. Meteoroloji, Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde ise çığ riskine karşı uyarılarda bulundu.


YAĞIŞLI HAVA GELİYOR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de akşam saatlerinden itibaren batı bölgelerinde yağışın etkili olacağını belirtirken şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bahar havasına bazı bölgelerde yaz havasına devam. Fakat akşam saatlerinden sonra Marmara ve Kıyı Ege'nin kuzey kesimleri ile Antalya ve Isparta da yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar başlayacak. Yarın pazartesi yağış hemen hemen ülkeyi kapsayacak."




2 GÜN SÜRECEK

"Bu gece den başlayacak soğuk ve yağışlı hava Batıda 2 gün sürecek doğuda 2 gün daha sürecek ve perşembe günü ülkeyi terk edecek. Sıcaklıklar 10 derece düşecek. İç ve doğu bölgelerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar görülebilecek."

RÜZGAR UYARISI

"Önceleri güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege’de yer yer kuvvetli (40-60 km/sa), gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de kuzeybatılı yönlerden orta, yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor."


ÇIĞ TEHLİKESİ

"Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da kar örtüsü bulunan eğimli ve dik yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte"


YORUMLAR

  • 0 Yorum