Fatih Altaylı'dan Çağla Tuğaltay cinayetine şok iddia !

Habertürk yazarı gazeteci Fatih Altaylı bugün köşesinde 22 yıl önce okul dönüşünde evinde vahşice öldürülen 15 yaşındaki Çağla Tuğaltay cinayeti ile ilgili i şok iddialarda bulundu. Altaylı, ihbarlar edilen kişilerin DNA'sının neden alınmadığını sordu. İşte tüm detaylar

Reklam
Reklam





Habertürk yazarı gazeteci Fatih Altaylı bugün köşesinde çok önemli bir konuya değindi. 22 yıl önce Şişli Fulya'da okul dönüşünve evinde boğazı kesilerek öldürülen 15 yaşındaki Çağla Tuğaltay cinayetini sorguladı.







22 yıldır çözülemeyen Çağla Tuğaltay cinayetine değinen Altaylı İçişler bakanlığına seslenerek şöyle yazdı " İçişleri Bakanlığı ne kadar övünürse övünsün, Türkiye’de ne yazık ki, bazı cinayetlerle ilgili ortada çok kuşkulu durumlar var.

Bunlardan biri üzerinden 22 yıl geçmiş olan Çağla Tuğaltay cinayeti.

5 Haziran 2000 tarihinde Şişli’de 14 yaşında bir kız çocuğu tecavüze uğradı ve boğazı kesilerek öldürüldü.

Geçen zaman içinde sürekli yeni deliller ve son olarak da ciddi DNA bulguları elde edildi.

Hatta birtakım zanlılar da var.

Ama kimse kılını kıpırdatmıyor.

Zanlının kimliğinden ötürü korunduğu vehmi giderek gerçeklik kazanıyor."





21 yıl sonra gelen ihbarda adı geçen kişinin DNA'sının alınmamasına işaret eden Altaylı,  DNA'nın alınmaması şüpheli kişinin güçlü bir kimliğe  ya da çevresi güçlü birine sahip olduğu imajı verdiğini ima etti.





21 YIL SONRA NE YAŞANMIŞTI?

Peki Fatih Altaylı'nın dikkat çektiği konunun detayları nelerdi? 26 Kasım 2021'de yayınlanan o haber...

İstanbul Şişli'deki evinde 5 Haziran 2000'de boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulunan 15 yaşındaki lise öğrencisi Çağla Tuğaltay'ın katilini bulmak için 21 yıldır yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.





Muhabir Tv'nin özel haberine göre soruşturmanın, olayın üzerinden 20 yıl geçmesi ve failin bulunamaması nedeniyle 5 Haziran 2020'de kapanması beklenirken, Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu'nun ifade ve incelemesi tamamlanmadığı bir ismi ortaya çıkartmasıyla  dosyanın zaman zaman 10 yıl uzatılmıştı.  Ve yıllar sonra  dosyanın kapanmasının gündeme geldiği gün olaya tanıklık ettiğini söyleyen bir kişi ortaya çıktı.




"BIÇAKLA BİRİNİ GÖRDÜM"

Savcılığa ifade veren 38 yaşındaki Volkan Ö., genç kızın ölümüyle ilgili bir anı hatırladığını iddia  etti. Çağla ile aynı mahallede oturduğunu ve olay tarihinde 15 yaşında lise öğrencisi olduğunu söyleyen Volkan Ö., "Eve dönmeyk için merdivenlerden çıktım.  Yolda Yusuf K. yanıma geldi. Elindeki bıçağı uzatarak 'Şu bıçağı al kenara bırak' dedi. Ben de 'Kıyafetimi kirletemem' dedim. Beni tehdit etti. Eve gittim. Sabah saatlerinde tatil için Balıkesir'e gittik. Bir gün sonra  Çağla'nın öldüğünü öğrendim. Tatildeyken bu olay aklımdan çıktı. Yıllar sonra Çağla'nın tanıdık biri tarafından öldürülmüş olabileceğine dair haberler çıktı. Aklıma bu olay geldi. Bu şahsın ifadesinin alınmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı..


FATİH ALTAYLI'NIN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

fatih altaylı çağla tuğaltay mustafa şekeroğlu muhabir tv ihbarcı dna