Aman dikkat! Cilt bakımında yapılan bu hatalar kansere davetiye çıkarıyor

Cilt bakımında doğru bilinenler yanlışlar olduğunu belirten uzmanlar yapılan hataların kansere neden olabileceğini belirtiyor. İşte hemen hemen herkesin yaptığı o hatalar...

Aman dikkat! Cilt bakımında yapılan bu hatalar kansere davetiye çıkarıyor
25 Ekim 2023 - 22:25

Uzmanlar cilt bakımı sırasında yapılan bazı hataların kansere davetiye çıkardığı konusunda uyarıda bulunuyor. Instagram ve YouTube fenomenlerinin verdiği doğal yöntemlere dikkat çeken uzmanlar bu tür önerilerin koşulsuz şartsız kabul edilmesinin yanlış olduğu vurguladı. İşte cilt bakımı sırasında yapılan hatalar...

 

YÜZE LİMON SÜRMEYİN!

Sosyal medya fenomenleri 'Yarım limonu şekere batırın, cildiniz kusursuz olsun' gibi paylaşımlarda bulunuyor. Oysa limon, yüksek asit içeriği nedeniyle cilde uyumlu bir besin değil. Limonun yüzde oluşan sivilceleri söndürdüğü düşünülüyor. Fakat uzun süreli kullanımda ciltte tahribat yaratıyor.

 

KILCAL DAMAR GÖRÜNTÜSÜNDE ARTIŞA YOL AÇIYOR

Yüze buz sürmenin cildi gerginleştirdiği söyleniyor. Fakat bu iddia doğru değil. Buzun, yüze rutin olarak uygulanması kılcal damar görüntüsünde artışa yol açıyor.

 

KAHVE PEELİNGİ YAPMADAN ÖNCE BİR DAHA DÜŞÜNÜN

Kahve telvesi ile peeling yapmak, birçok sosyal medya fenomenin rutini haline geldi. Fakat uzmanlar bunun yanlış bir uygulama olduğu konusunda hgem fikir. Yüze kahve ile masaj yapmanın ciltte mikro çizikler oluşturduğu ifade ediliyor.

 

AMAN DİKKAT, YÜZDEKİ KIL ORANINI ARTIRIYOR!

Pirinç suyunun cildi beyazlattığı iddiaları ise dikkat çekiyor. Bunu uygulayan birçok sosyal medya kullanıcısı pirinç suyunun yüzdeki kıl oranını arttırdığını belirtiyor.

 

KANSERE NEDEN OLABİLİYOR!

Solaryum bronz bir tene sahip olmak isteyen kişiler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Ama solaryuma gitmek cilt için oldukça kötü sonuçlar doğurabiliyor. Solaryum, yalnızca cildi yaşlandırmıyor, en öldürücü deri hastalıklarından olan melanom kanserine de davetiye çıkarıyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum