Dereköy'ün 'Parlayan Yıldızı' Remzi Solak....KÖYÜN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Kırklareli'nin Bulgaristan'a hudut, şirin köyü Dereköy'ün çehresi yerel seçimlerden sonra bir anda değişti. Dereköy Muhtarlığına yeni seçilen Muhtar Remzi Solak, muhtarlığa seçilir seçilmez, kolları sıvayarak köyüne hizmet için azaları ile birlikte hizmetlerine başladı. Salih Aluş yazdı...

Dereköy'ün 'Parlayan Yıldızı' Remzi Solak....KÖYÜN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ
24 Mayıs 2024 - 23:02



Salih Aluş'un kaleminden...

Kırklarel'nin Bulgaristan'a hudut, şirin köyü Dereköy'ün çehresi yerel seçimlerden sonra bir anda değişti. Dereköy Muhtarlığına yeni seçilen Muhtar Remzi Solak, muhtarlığa seçilir seçilmez, kolları sıvayarak köyüne hizmet için azaları ile birlikte hizmetlerine başladı.





Yeni Muhtar Remzi Solak ilk iş olarak, kendisini ve ekibini Muharlığa layık gören Dereköy halkının evlerini tek tek dolaşarak teşekkür ziyaretleriyle başladı. Muhtarları Remzi Solak'ı evlerinin kapısında gören köy sakinleri bu ziyaretten dolayı çok memnun oldular.




İLK TEMAS,YETKİLİLERE SORUNLARI İLETMEK OLDU.

Seçim öncesi köy halkına verdiği sözleri,seçilir seçilmez uygulamaya geçiren Muhtar Remzi Solak, köydeki eksiklileri gidermek için, Kırklareli'ne giderek yetkili mercilerle görüşüp köylerine yardım etmeleri ve eksikliklilerinin giderilmesi için talepte bulundu.





Yetkililerden yardım yapılacağına dair söz alan Solak,köyüne mutlu olarak döndü.
Dereköy'ün çiçeği burnunda Muhtarı Remzi Solak,ın Anneler Günü'nde köyün kadınlarına karanfiller dağıtarak bu önemli günlerini kutlaması, köy halkı tarafından taktirle karşılandı.




Ayrıca hıdırellez kutlamasında köy halkıyla bir araya gelen Muhtar Remzi Solak'ın 'Hıdırellez Ateşini' köylüleri ile birlikte yakması ve kutlaması,köylülerin gönüllerini fethetti.




KÖYLÜLERİNİN GÖNÜLLERİNİ FETHETTİLER.

Muhtarlığa seçilir seçilmez,makamının hakkını veren Dereköy Muhtarı Remzi Solak ve azaları el birliğiyle köylerine hizmet vermek için gönüllü köy halkını da yanlarına alarak gözle görülür hizmetlerine başladılar.




Köy mezarlğında büyüyen otları biçtirip temizlettiler,köy mezarlığını tertemiz hale getirdiler.Daha muhtarlığa seçilmeden önce Muhabir Tv ailesi olarak kendisinden 'Köy girişinde ve etrafında bulunan ve köye çirkin görüntü sunan paslanmış köprü korkuluklarının, tretuvarların boyanması ve düzenlenmesi' ricasında bulunduğumuz Muhtar Remzi Solak icraatları arasına bu isteğimizi ilk sıraya aldı.





Köy korkulukları ve tretuvar boya ve düzenlemesini kısa zamanda imece usulu ile köylüleriyle birlikte yerine getirdi. Dereköy'ü kısa sürede 'Pırıl,pırıl' hale getiren Remzi Solak ve ekibi, köylülerin gönlünde taht kurdular.




DEREKÖY'ÜN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ.

Yıllardır seçimlerde Dereköy'e uğramayan siyasi temsilciler, Muhtarlığa yeni seçilen Remzi Solak'ı tebrik etmek için adeta sıraya girerek ziyarette bulundular. Bu ziyaretlerden çok memnun olan Muhtar Remzi Solak ' Ben ve azalarım köylümüze hizmet vermek için aday oldum. …Ve kazandık. Beni bu göreve layık gören tüm Dereköy halkına,bana oy versin veya vermesin herkese sonsuz teşekkürler ediyorum."






"Benim köyümün sesi,halkımın hizmetkarı olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Önümüzdeki günlerde sizlere daha çok vereceğimiz hizmetler bunu gösterecektir, bizleri izlemeye devam edin' dedi."




DEREKÖY'ÜN PARLAYAN YILDIZI

Dereköy'ün çehresini bir anda değiştiren ve 'Pırır,pırıl' hale getiren Muhtar Remzi Solak, köylülerinin gözdesi ve 'PARLAYAN YILDIZI' haline geldi. Dereköy sakinleri ' İşte muhtarlık budur,köylülerine hizmet, sorunlarına çare bulmaktır. Bizler köy sakinleri olarak yeni seçilen muhtarımız ve azalarından çok memnunuz. Seçildikleri ilk günden itibaren kısa sürede verdikleri hizmetler ile köyümüze renk kattılar. Allah muhtarımız ve yönetiminden razı olsun, görevlerinde başarılar diliyoruz, bizler de köy halkı olarak elimizden ne geliyorsa kendilerine yardımcı olmaya razıyız' diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.





YAĞMUR DUASINDA BULUŞACAKLAR.

Dereköy Muhtarlığı'nın bu hafta sonu düzenleyeceği 26 Mayıs Pazar günü yapılacak 'Yağmur Duası’na'  siyasi parti temsilcileri ile birlikte çok sayıda köy halkının katılması bekleniyor.




Bizler de Muhabir Tv ailesi olarak, Dereköy’ün daha da etkin ve ziyaretçi akınına uğraması için sayın Muhtar Remzi Solay beyefendiye 'Köye en kısa zamanda bir büyük alışveriş merkezi kurmaları ve Bulgaristan'dan alışveriş için gelen komşularımıza Dereköy'lüler olarak önayak ve yardımcı olmalarını' öneriyoruz. Köye kurulacak bir alışveriş merkezi hem köyü canlandıracak hem de köy halkının gelirlerini ve yaşam tarzını değiştirecek,köyü kısa zamanda kalkındıracaktır.




Dereköy halkı, pırıl, pırıl hale gelen Dereköy'ün Kurban Bayramına hazır olduğunu ve köye ziyarete ve gezmeye gelecek Dereköy'lüler ile ziyaretçilere en iyi hizmeti vermeye hazır olduklarını belirttiler.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Mustafa Öztürk
    1 ay önce
    Köyümüze gösterdiğiniz hassasiyet için çok teşekkür ederim..