EYÜPSULTAN'LILAR 'ASLAN YÜREKLİ ORHAN'I' SON YOLCULUĞUNDA YALNIZ BIRAKMADILAR.

Eyüpsultan'dan bir Orhan Aslanoğlu geldi geçti.İstanbul'da babalar dünyasında 'Eyüpsultan'lı Orhan ve Aslan Yürekli Orhan' olarak anılan ve ülkücü camiaya da yıllarca hizmet veren Orhan Aslanoğlu'nu  sevenleri, son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Salih Aluş kaleme aldı...

EYÜPSULTAN'LILAR 'ASLAN YÜREKLİ ORHAN'I' SON YOLCULUĞUNDA YALNIZ BIRAKMADILAR.
13 Şubat 2024 - 22:01 - Güncelleme: 13 Şubat 2024 - 22:53


Salih Aluş yazdı...

Eyüpsultan Camiinde ikindi namazının ardından,kılınan cenaze namazından sonra Ayazağa Mezarlığında toprağa verilen Orhan Aslanoğlu'nun cenaze törenine yüzlerce seveni katıldı.



Cenaze törenine sevenlerinin yanısıra Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, MHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Aydın Yırtıcı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ülkücü camianın önde gelen isimlerinden İsmet Koçak,siyasi partilerin İlçe Başkanları, muhtarlar ve muhtar adayları, mahalle sakinleri ve çok sayıda ülkücü genç katıldı.



Cenazeye gönderilen çelenkler arasında aranan ünlü isim  Sedat Peker'in çelengi dikkat çekti. Cenazede Orhan Aslanoğlu'nun eşi Sevim hanım, oğlu Alper ve kızları Serap ve Gökçen ile erkek kardeşi Rıdvan Aslanoğlu taziyeleri kabul ettiler.



Yıllar önce genç yaşta babalar dünyasına katılan ve haksızlıklara karşı verdiği mücadeleden dolayı adından 'Eyüp'lü Orhan ve Aslan Yürekli Orhan olarak bahsettiren Orhan Aslanoğlu ömrünün çoğu bölümünü cezaevinde çile doldurarak geçirdi. Haksızlıklara karşı verdiği birçok icraatleriyle Eyüpsultan'da gençlerin ve yaşlıların  gönlünü kazanan Aslanoğlu sevenleri tarafından da 'Orhan Baba' olarak ta anılmaya başladı.



Semtinde ve bölgesinde başı dara düşenler ilk olarak Eyüp'lü Orhan'nın yanına gider dertlerine çare ararlardı. Orhan Aslanoğlu da yanına yardım istemeye gelenleri hiç geri çevirmez ve her zaman derlerine deva olmaya çalışırdı . Bu yüzden de çevresinde sevilen bir 'BABA' olarak anıldı.



Son zamanlarda geçirdiği beyin rahatsızlığından dolayı hayli yorgun düşen Aslanoğlu yıllardır cezaevlerinin vermiş olduğu yorgunluk neticesinde bu hastalığını yenemeyerek 'Hayat yorgunluğuna' yenik düştü ve bu fani dünyadan aramızdan göçüp gitti.




Kendi ebedi dünyaya göç etse de 'Eyüp'lü Orhan' efsanesinin yıllarca konuşulacağı söyleniyor.Aramızdan göçüp giden 'Eyüp'lü Orhan' Orhan Aslanoğlu'nun ailesine sabır, geride kalanlara uzun ömür ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.


 

YORUMLAR

  • 1 Yorum