Gözler Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde

Fenerbahçe ile Beşiktaş saat 20.30’da son derece kritik bir puan mücadelesine çıkacak. Son 7 maçta 19 puan toplayarak lider Galatasaray’ı yakın takibini...

 Gözler Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde
02 Nisan 2023 - 09:58

Süper Lig’de sezonun en önemli maçlarından biri bu akşam Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak. 27. haftaya 54 puanla ikinci sırada giren sarı lacivertliler ile bir maç fazlasıyla 49 puan toplayan siyah beyazlılar arasında mücadele saat 20.30’da başlayacak. Ülker Stadı’ndaki karşılaşmayı hakem Halil Umut Meler yönetecek.

Fenerbahçe’de, iyileşen Valencia’nın oynaması beklenirken, sakatlıkları devam eden Lincoln, Oosterwolde, King, Peres ve Batshuayi, forma giyemeyecek. Beşiktaş’ta ise sakat olan Dele Alli'nin yanı sıra Saiss ve Rosier'nin kadroya alınmadığı belirtildi.

BEŞ KARTAL’IN ‘iLK’ DERBiSi

Her ikisi de formda olan ezeli rakiplerden Kanarya, ligde oynadığı son 7 maçtan 6 galibiyet, 1 beraberlikle 19 puan toplarken, siyah beyazlı takım son 3 karşılaşmayı kazanmayı başardı. Ara transferde yaptığı hamlelerle yepyeni bir takım kimliğine bürünen Beşiktaş’ta, 5 futbolcu bugün siyah beyazlı formayla ilk derbilerine çıkacak. Kadroya yeni katılan Colley, Onur, Hadziahmetovic ve Maxim’in yanı sıra Kerem Atakan, görev alırlarsa ilk kez bir derbi heyecanı yaşayacak.

SÜPER LiG’DE iKi MAÇ DAHA VAR 

13.30 Ümraniye Belediyesi Şehir Stadı: Hangikredi Ümraniye-Arabam.com Konya (Arda Kardeşler). 16.00 Çotanak Spor Kompleksi: Bitexen Giresun-Corendon Alanya (Turgut Doman).

356-  Fenerbahçe ile Beşiktaş tüm kulvarlarda 356 kez karşılaşırken, sarı lacivertliler 133, siyah beyazlılar 126 galibiyet aldı, 97 karşılaşma berabere sonuçlandı. Kanarya 492, Kartal 451 gol kaydetti.

151- Ezeli rakipler arasında Süper Lig’de oynanan 133 karşılaşmada Fenerbahçe 47, Beşiktaş 41 galibiyet elde etti. 45 maçta taraflar eşitliği bozamazken, iki takım birbirlerinin ağlarına 151’er gol attı.

3- F.Bahçe ile Beşiktaş arasındaki son 3 maç berabere bitti. Geçen sezon ilk devrede Kadıköy’de yapılan derbi 2-2, ikinci yarı Vodafone Park’taki 1-1 sonuçlandı. Bu sezon Kartal’ın evindeki maç 0-0 bitti.

 

VALERiEN iSMAEL iSTATiSTiKLERDE YAŞIYOR!

2022-23 sezonunun ilk bölümünde Beşiktaş’ı çalıştıran ve sahada bir “büyük takım anlayışı” benimsemeyen İsmael’in etkisini OPTA’nın sağladığı sezon istatistiklerinde hissediyoruz. Şenol Güneş göreve geldikten sonra Beşiktaş topa daha fazla sahip olan, daha yüksek pas isabeti yakalayan, rakip ceza alanında meşin yuvarlakla daha fazla buluşan bir takıma dönüşmüş.

 

 

 

FENERBAHÇE - BEŞİKTAŞ MUHTEMEL 11'LER

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum