Ormanlar beyaza büründü...ULUDAĞ DEĞİL BURASI DEREKÖY.

Balkanlardan gelen soğuk hava Trakya'da etkisini göstermeye başladı. Kırklareli'nin Bulgaristan Hudut kapısı olan ve çevresi Istıranca Ormanlarıyla çevrili Dereköy Nahiyesi bölgesinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Lapa lapa yağan kar'dan, ormanlar adeta beyaz gelinliğe bürünürken bölgede kar yağışı on santimi geçti detaylar Salih Aluş'un kaleminden...

Ormanlar beyaza büründü...ULUDAĞ DEĞİL BURASI DEREKÖY.
18 Aralık 2023 - 12:49

Salih Aluş yazdı...

DEREKÖY'E TATİLCİ AKINI

Hafta sonu tatilini kar'ın tadını çıkarıp mis gibi orman havasından ve manzaradan faydalanmak isteyen tatilciler İstanbul ve yakın illerden Dereköy'e akın etti. İstanbul'a iki saat mesafede bulunan Kırklareli'nin şirin nahiyesi  Dereköy kış tatilseverlerle doldu taştı.




Ailesi ve çocuklarıyla birlikte günü birlik te olsa tatil için Dereköy'e gelen vatandaşlar resteurantları doldurdu. Dereköy'ün meşhur güveçte ,kaşarlı alabalıklarını yerken,dışarda yağan kar ve orman  manzarasında kadehlerini yudumladılar. Çocukları ile birlikte kardan adam yapıp,  gönüllerince kartopu oynayan tatilciler stresten uzak , doyasıya eğlendikten sonra mutlu olarak Dereköy'den ayrıldılar.





DEREKÖY KURU FASULYESİNİN, TADI BİR BAŞKA

Orman ve köyleri beyaza bürünen Dereköylüler ise evlerinde kuzine sobalarının başında  kar yağışını sıcak bir ortamda seyretmenin zevkini yaşadılar. Piçka sobalarının üzerinde, çömlekte pişirdikleri meşhur Dereköy kuru fasulyesini, köy ekmeğiyle birlikte yanına kırdıkları kuru soğan ile büyük bir iştahla yemeleri ise görmeye değerdi.



Köy sakinlerinden Adem Kıyıcı 'Köyümüz şirin ve her tarafı ormanlarla kaplı bir köy. Trakya da genelde ilk kar köyümüze düşer. Bizler de kar'ın yağmasını dört gözle bekleriz, kar  yağınca köyümüz bir başka güzel oluyor. Buranın soğuk havası hiç dokunmaz,kimse üşütürüz hasta oluruz diye merak etmesin, çıkıp çıkıp gelsinler.




Üstelik köyümüz İstanbul'a çok yakın iki saatte geliniyor,çevre illerle de öyle. Kış tatilini kar'ı seven tüm vatandaşlarımızı köyümüze bekliyoruz. Tatilcilerin Uludağ'a gitmesine gerek yok' şeklinde konuştu.



HUZUR DOLU BİR KÖY

Dereköy' lü Kader Sevim ise 'Bizim köy halkımız misafirperverdir, yazın ayrı bir tadı ve havası var,kışın ayrı,her haliyle köyümüz güzel ve huzurlu bir köy. Doyasıya kar'da eğlenmek ve tadını çıkarmak istiyorlarsa günü birlikte olsa Dereköy'ü seçsinler.




Köyümüzde tatilcileri ağırlayacak restaurantlarımız mevcut, kalmak isteyenlere de motel de bulunuyor, Dereköy'e bir gelen bir daha bırakmaz, her hafta sonu gelmek ister, hele bir de kuru fasulyesini yediler mi, ardından odun ateşinde demlenmiş çaydan da içtiler mi müptelası olurlar buranın, onlara bağımlılık yapar 'dedi.




DEREKÖY YOLLARI AÇIK

Yoğun yağan kar'dan dolayı yolları kapanan köy yollarının, Kırklareli Valiliği İl Özel İdare ekiplerince gece gündüz demeden çalışılarak ulaşıma açıldığı bildirildi. Ekiplerin çalışması sonucu kar temizleme araçlarıyla temizlenen köy yollarının trafiğe açık olduğu ve kapalı köy yolunun kalmadığı öğrenildi.








 

YORUMLAR

  • 0 Yorum