Siber güvenlik uzmanı Savaş Yöndem "Yeni sistem geliştirdik"

Türkiye'nin ilk bilişim uzmanı olan Metaguard CEO’su Savaş Yöndem, önemli açıklamalarda bulundu. Bilişim yoluyla yapılacak saldırılara karşı yeni bir sistem geliştirdiklerini açıklayan Yöndem, saldırıların içeriğine de dikkat çekti

Siber güvenlik uzmanı Savaş Yöndem "Yeni sistem geliştirdik"
14 Ekim 2022 - 20:58 - Güncelleme: 14 Ekim 2022 - 22:11

Metaguard CEO’su ve Siber Güvenlik uzmanı Savaş Yöndem, Siber saldırılara karşı yeni ve  kalkan görevini yapan bir sistem geliştirdiklerini açıkladı. Yöndem, bu sistemin, özellikle müşterilerine yapılacak herhangi bir Financial Man in the Middle saldırısına karşılık harekete geçtiğini belirtiyor. Bilişim dünyasının en önemli firmalar arasında yer almayı başaran Metaguard, deneyimli siber uzman ekibi ile birlikte müşterilerine gösterdiği titiz hizmet anlayışı ile dikkat çekiyor.




SAVAŞ YÖNDEM  SİSTEMİ ANLATTI

Türkiye'nin ilk bilişim siber uzmanı olan Savaş Yöndem yeni geliştirtikleri sistemi şöyle anlattı "MetaGuard olarak AR-GE faaliyetlerimiz kapsamında, kendi müşterilerimize "Finansal Man in the Middle Saldırıları" için bir Alert Sistemi geliştirdik. Sistem müşterilerimize yapılacak herhangi bir Financial Man in the Middle Saldırısı için kalkan görevini görmektedir. Sonradan fark ettik ki sadece hizmet verdiğimiz firmalar için değil, ülkemiz lokasyonlu tüm ihracat-ithalat firmalarına yapılan Financial MitM saldırıları için bu sistemin alarmlar üretebileceğini hatta anlık saldırıları gösterdiğini müşahede ettik. Financial Man in the Middle Attack, özellikle işletmelerin uluslararası ticari ilişkilerini hedef alan ve finansal iletişim halindeki tarafların her ikisinin ya da birinin bilişim sistemine sızarak ve örgütsel düzeyde gerçekleştirilen bir sistem hack saldırısı türüdür. Genellikle başını Nijerya ve Tayvan’lı Suç örgütlerinin çektiği, zaman zamanda Çin, Brezilya ve Rus saldırganların da gerçekleştirdiği tespit edilen bu siber saldırı türünde, sistem hack ve sosyal mühendislik konularında uzman hacker, sahte evrak hazırlama uzmanı, banka işlerini takip eden saha elemanı ve organizasyonu yöneten lider kadro personelleri bir arada çalışmaktadır"






Savaş Yöndem





 

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Sherlock Holmes
    5 ay önce
    Çözdüğün cinayet davalarını hayranlıkla dinliyoruz Savaş bey. Mesleğiniz de başarılarınızın devamını dilerim.
  • Ali D.
    1 yıl önce
    savaş abi, hakkettiği yerlere gelecek inşallah