Son dakika: ATA İttifakı resmen dağıldı! Vecdet Öz'den açıklama geldi

Son dakika haberi... 14 Mayıs seçiminde adayların yeterli oyu alamaması nedeniyle cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalmıştı. ATA İttifakı'nın ise ikinci turda kimi destekleyeceği merak ediliyordu. Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, ATA İttifakı'nın resmen dağıldığını söyledi. Öz, katıldığı canlı yayında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın alacağı karara saygı duyacağını da dile getirdi.

Son dakika: ATA İttifakı resmen dağıldı! Vecdet Öz'den açıklama geldi
21 Mayıs 2023 - 20:10

Son dakika: İkinci turda ATA İttifakı'nın kimi destekleyeceği merak konusuyken sürpriz bir karar açıklandı. Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, "ATA İttifakı resmen sona ermiştir." diye konuştu.

Öz, katıldığı canlı yayında dikkat çeken ifadeler kullandı. Öz'ün açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'ÜMİT HOCA'NIN KARARINA SAYGI DUYARIM'

"İttifak biliyorsunuz; seçimle birlikte başlar, seçim bittiğinde nihayetlenir. İkinci tura kalmışsanız da devam eder. Şu anda seçimde ikinci tura kalmış iki ittifak var. Yani ATA İttifakı resmen, hükmen sona ermiştir. Nezaketen de biz birbirimize sorduk. Dolayısıyla yönetim kurulu kararlarımızı uygulama kararı aldık. Ben Ümit Hoca'nın alacağı karara saygı duyarım. Sinan Oğan Bey de bir oy almıştır, o da dilediği şekilde hareket edebilir. Saygı duyarız.

'İKTİDARI DESTEKLEMEK PLANIMIZDA YOKTU'

Biz yola çıkarken muhalefet ittifakı olarak çıktık. İktidarı desteklemek planımızda yoktu. Biz kazanmayı arzu ediyorduk."
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum