SON DAKİKA | Yerine kayyım atanmıştı! Görevden uzaklaştırılan belediye başkanı Mehmet Sıddık Akış'a hapis cezası: Karar sonrası gerginlik çıktı

Son dakika haberi: Görevden uzaklaştırılan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Hakkari'de, silahlı terör örgütünü yönetmek suçundan yargılanan Akış'a yargılandığı davada 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Kararı yürüyerek protesto etmek isteyen bir grup ile güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç dahil bir grup ise kararı valilik binası önünde protesto etti.

SON DAKİKA | Yerine kayyım atanmıştı! Görevden uzaklaştırılan belediye başkanı Mehmet Sıddık Akış'a hapis cezası: Karar sonrası gerginlik çıktı
05 Haziran 2024 - 23:47

Son dakika haberi: Van'da gözaltına alınan ve İçişleri Bakanlığı tarafından yerine kayyım atanan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın yargılandığı dava bugün görüldü. Görevden uzaklaştırılan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'a yargılandığı davada 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

TUTUKLAMA KARARI

Van'da 2 gün önce gözaltına alınan ve İçişleri Bakanlığınca Hakkari Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Akış'ın da aralarında bulunduğu 13 sanıklı davanın karar duruşması yapıldı. Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Akış'a "silahlı terör örgütünü yönetmek" suçundan 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, hükümle birlikte Akış'ın tutuklanmasına karar verdi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Akış, hapis cezası kararının ardından zırhlı araçla adliye binasından çıkartılarak, Van Cezaevi'ne gönderildi.

 

KARAR SONRASI GERGİNLİK

Akış'a ceza verilmesinin ardından Hakkari kent merkezinde toplanan ve yürümek isteyen grup ile güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. Yürümek isteyen gruba polis ekipleri izin vermedi. Aralarında DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç ve milletvekillerinin bulunduğu bir grup da valilik binası önüne gelerek kararı protesto etti. Polisin kent genelinde güvenlik önlemleri ise sürüyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum