Yıllarca devlete hizmet etti şimdi halka hizmet için koları sıvadı

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'nde yıllarca görev yapan Kıdemli Gazi Başpolis memuru Deniz Acar, emekli olduktan sonra bu kez Eyüpsultan'da Mimar Sinan Mahalle sakinlerine hizmet için için muhtar adayı oldu.

Yıllarca devlete hizmet etti şimdi halka hizmet için koları sıvadı
29 Ocak 2024 - 16:42

Emekli Kidemli Gazi Başpolis memuru Deniz Acar, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'nde yıllarca görev yaptı. Yaptığı çalışmalarla birçok suçlu yakalayan birçok önemli olay çözen Deniz Acar, Gayrettepe'de efsane isimler arasına girdi.



Genç bir polis memuru olarak göreve başladığı Gasp büro'da ekip şefiliği yanı sıra kurulan Rehine Kurtarma ve Müzakere Timi amirlik görevine yükselen Acar, bu konuda  birçok kez polis memurlarına ders verdi. 



ARTIK MAHALLESİ İÇİN HİZMET VERECEK

Yıllarca devlette yaptıkları çalışmalarla birçok üstün başarı ödülü alan Deniz Acar, emekli olduktan sonra bu kez doğup büyüdüğü mahallesi için kolları sıvadı. 31 Mart 2024 yılında yıpalacak yerel seçimler için oturudğu Eyüpsultan Mimar Sinan Mahalle Muhtar adayı olan Acar, çalışmalarına başladı.




Mahalleli ile iç içe olan Acar, evleri ve esnafı ekibiyle tek tek dolaşarak meh kendini tanıttı hem de yapacakları hizmet konusunda bilgi verdi.




DENİZ ACAR KİMDİR?

Mimar Sinan Mahallesi muhtar adayı Deniz Acar 1965 yılında Kemerburgaz'da dünyaya geldi 1987 yılında emniyet mensubu olarak hayatına devam ederken 1988 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü ağır suçlar büro amirliğin de göreve başladı görevine 8 yıl devam ettikten sonra 1996 yılında Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde şark görevine başladı.




Burada 3 yıl şark görevini tamamladıktan sonra 1999 yılında tekrar İstanbul ili Asayiş Şube Müdürlüğündeki görevine dönerek bu göreve Gasp büro amirliğinde devam etti. 2014 yılında Türkiye'de İstanbul'da ilk defa kurulan ve kurucuları arasında bulunduğu Rehine kurtarma ve müzakere kısım amirliğinde görevine devam ederken 2017 yılında bu birimin amiri oldu.




2020 yılına kadar İstanbul Rehine kurtarma ve müzakere kısım Amirliği görevini yürüttü 2020 yılı haziran ayında daha önce katılmış olduğu birkaç operasyonda aldığı yaralardan dolayı gazi unvanını alarak 35 yıl bilfiil 42 yıl yıpranma üzerine Gazi Olarak emekli oldu.




Emniyette günümüze kadar sözleşmeli olarak "Rehine kurtarma" ve "Müzakere eğitimcisi olarak görev yaptı. Erzurum Üniversitesi Güvenlik Bilimleri Fakültesi, Eskişehir Üniversitesi İktisat Fakültesi, Erzurum Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu, Eskişehir Üniversitesi Polis Meslek Yüksekokulu mezunu, aynı zamanda Erzurum Üniversitesi afet ve acil durum Meslek Yüksekokulu öğrencisi evli ve iki erkek çocuk babasıdır.



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum