12 Kasım deprem tatbikatı ne zaman, 12 Kasım deprem tatbikatı saat kaçta, nasıl yapılacak? Türkiye genelindeki 'çök kapan tutun' tatbikatı!

12 Kasım deprem tatbikatı ile ilgili detaylar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından aktarılmıştı. Bakan Soylu'nun 12 Kasım Düzce Depremi'nin 23. yılında yapılacak olan 'Deprem Anı Çök-Kapan-Tutun' tatbikatı açıklaması sonrası bir açıklama da AFAD Başkanı Yunus Sezer'den gelmişti. Peki, 12 Kasım deprem tatbikatı ne zaman, 12 Kasım deprem tatbikatı saat kaçta, nasıl yapılacak?

12 Kasım deprem tatbikatı ne zaman, 12 Kasım deprem tatbikatı saat kaçta, nasıl yapılacak? Türkiye genelindeki 'çök kapan tutun' tatbikatı!
12 Kasım 2022 - 13:13

12 Kasım deprem tatbikatının saat kaçta yapılacağı merak konusu oldu. Birçok kişi internette konuya ilişkin yaptıkları araştırmalara hız verdi. 12 deprem tatbikatı saat 18.57'de yapılacak. İşte AFAD Başkanı Yunus Sezer'in 12 Kasım deprem tatbikatı açıklaması...

DEPREM TATBİKATI ST KAÇTA?

Deprem Tatbikatı Türkiye genelinde 12 Kasım 2022 Cumartesi günü saat 18.57'de yapılacak.

 

TATBİKAT NASIL YAPILACAK?

Ülke genelinde telefon, televizyon ve radyo ile cami ve belediye hoparlörleri aracılığıyla, "AFAD tatbikat bilgilendirmesidir. Şu anda tüm ülkede deprem anı çök kapan tutun tatbikatı yapılmaktadır." anonsu geçilecek.

Tatbikat sırasında, mesajın duyulması halinde güvenli görülen bir yerde, sağlam bir nesnenin yanında veya altında çökülecek. Sırt, pencerelere dönük şekilde kapanılacak, baş ve boyun, düşme ihtimali olan cisimlerden korunacak. Sarsıntı sona erene kadar, yatak ya da oturma grubu gibi ağır ve büyük eşyalara tutunup beklenecek.

12 KASIM DEPREM TATBİKATI NEDEN YAPILIYOR?

AFAD 'Afetlere dirençli toplum oluşturma' vizyonu kapsamında bilgilendirme amaçlı çalışmalar yapıyor. 2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında bugüne kadar okullar, kütüphaneler, hastaneler, kamu binaları, yurtlar, huzurevleri, adliye, ceza ve tevkifleri, havalimanları, AVM’ler ve terminallerde toplamda 66.202 tatbikat yapıldı. AFAD, 1999 yılında meydana gelen Düzce Depreminin yıl dönümü olan 12 Kasım 2022'de, koordinasyonunda ülkemizde afetlere yönelik farkındalığı artırmak ve deprem anında doğru davranış şekillerini öğretmek amacıyla Türkiye genelinde saat 18.57’de “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatı gerçekleştirilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum