14 Şubat Sevgililer Günü'ne neden Valentine's Day denir? Sevgililerin sembolü Aziz Valentine'nin hikayesi nedir? Aziz Valentine kimdir?

Aziz Valentine 14 Şubat Sevgililer Günü sebebiyle bugünün en çok araştırılan konuları arasında yerini aldı. 14 Şubat Sevgililer Günü, 10 ilde büyük yıkıma sebep olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş depremleri dolayısı ile bu yıl buruk geçecek. Peki sevgililerin sembolü olan Aziz Valentine kimdir? Sevgililerin sembolü Aziz Valentine'nin hikayesi nedir? İşte konu hakkında ayrıntılı bilgiler...

14 Şubat Sevgililer Günü'ne neden Valentine's Day denir? Sevgililerin sembolü Aziz Valentine'nin hikayesi nedir? Aziz Valentine kimdir?
14 Şubat 2023 - 15:17

Aziz Valentine ile 14 Şubat Sevgililer Günü'nün hikayesi merak ediliyor. Roma Katolik Kilisesi'nin Valentine adındaki bir din adamı adına ilan ettiği 14 Şubat günü zamanla sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olmuştur. 14 Şubat Sevgililer Günü böyle ortaya çıkmıştır. İşte 14 Şubat Sevgililer Günü ile sevgililerin sembolü olan Aziz Valentine hakkında merak edilenler...

AZİZ VALENTİNE KİMDİR?

Aziz Valentine, M. S. 270 hayatını kaybetti. Aziz Valentin'in kimliğiyle ilgili resmi kaynaklardaki ilk açıklamalar M. S. 496'da ölen Papa Gelasius tarafından yapılmış.

SEVİLİLERİN SEMBOLÜ OLAN AZİZ VALENTİNE NASIL ÖLDÜ?

Aziz Valentine'a ilişkin 1400’lü yıllara ait kayıtlar kendisinin Roma’da Hristiyan bir çiftin evlenmesine yardımcı olduğu için İmparator 2. Claudius’un emriyle kafası kesilerek öldürüldüğünden bahseder.

Bir başka kaynak da ise Valentin’in Terni Piskoposu olduğu ve yine 2. Claudius tarafından Roma yakınlarında öldürüldüğünü bildirir.

Kimliği ile ilgili belirsizlik devam etse de Katolik Kilisesi 1969’da düzenlediğin saygı ayiniyle Valentin’in adını resmi olarak “Azizler” listesinde tutmaya devam etti.

 

SEVGİLİLER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Sevgililer Günü, bahsettiğimiz üzere kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır.

 

Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır. Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum