5 milyon dolarlık şok iddia Banka müdürü tutuklandı!

İstanbul’da Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunan iş insanı özel bir banka şubesine aralıklı dönemler içinde toplam 5 milyon dolar para yatırdığını belirtti. Şube müdürü S.E.’nin işlem yaptığı paranın daha sonra hesabında olmadığını iddia etti. Şikayetinde şube müdürü S.E.’nin  kendisine ‘Paran varsa özel kapalı fon sisteminde işlem yaptıralım çok para kazanırsın’ dediğini ve bunun üzerine parayı yatırdığını ancak dolandırıldığını iddia etti. Yapılan şikayet üzerine başlatılan soruşturmada banka müdürü S.E. tutuklandı.

5 milyon dolarlık şok iddia Banka müdürü tutuklandı!
12 Nisan 2023 - 14:57 - Güncelleme: 12 Nisan 2023 - 15:09


Muhabir Tv ÖZEL HABER

İstanbul’da özel bir banka müdürü hakkında şok iddia ortaya çıktı. Muhabir Tv'nin özel haberine göre, iş insanı, geçtiğimiz hafta İstanbul Cumuhriyet Başsavcılığı’na özel bir banka müdürü hakkında ‘Özel belgede sahtecilik ve Nitelikli dolandırıcılık’ iddiasıyla  şikayette bulundu.

“KAPALI ÖZEL FONDA PARA KAZANACAKSIN”

İş insanı verdiği şikayet dilekçesinde şok iddialar yer aldı. İş insanı bankanın Lecvent şube  müdürü S.E. adlı kadını 2011 yılında beri müşterisi olduğu için tanıdığını belirterek  “Florya şubesinde müdür olan S.E. daha sonra Levent şubesine tayini çıktı. 2022 yılı içerisinde beni arayarak görüştü. Bana ‘Yatırım amaçlı para bulabilir misin, ya da boşta paran var mı’ dedi.  ‘Özel müşterilere kapalı fon sisteminde çok ciddi paralar kazanabilirsin’ dedi bana”

“5 MİLYON DOLAR YATTIRDIM”

Avukatı tarafından şikayette bulunan iş insanı banka müdürü S.E.’nin bu teklifi üzerinde iddialara göre kendi parası ile birlikte yatırım yapmak isteyen bazı arkadaşlardan değişik zamanlarda aldığı parayı, nakit olarak banka müdürü S.E.’ye bavullarla götürdü. Ödeme dönemi geldiği zaman bankadan herhangi bir ödeme almadığını anlatan iş insanı, şikayetinde banka müdürünün kendisine sistemsel bir hatadan kaynaklandığını belirttiğini iddia ettiğini söyledi. Daha sonra S.E.’nin kendisine ayrıca bu çözümün fona para eklenmesi gerektiğini belirten S.E.’nin bu isteği üzerine 14 Kasım 2022’de 2 milyon 500 bin dolar para daha kendisine nakit olarak teslim edilerek sözde hesaba para yatırdığını iddia etti.  İş insanı bu süreçte toplamda 5 milyon dolar paranın yatırıldığını iddia etti.

HESAPTA PARA YOK

Bu süreçte banka müdürü ile sık sık görüştüğünü belirten iş insanı , daha sonra hesabında böyle bir paranın yatırılmadığını gördüğünü iddia etti. Dolandırıldığını iddia eden iş insanı avukatı aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavclığı’na şikayet dilekçesinde bulundu. Parayı banka müdürü S.E.’ye verdiğine dair bankanın para makbuzlarının olduğunu belirtilen dilekçede dikkat çeken iddialar yer alıyor.






BANKA MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

Bu şikayet üzerine, Cumhuriyet savcılığı soruşturma başlatıldı. Başlatılan soruşturma kapmasında banka müdürü S.E., tutuklandı. Olayla ilgili yapılan soruşturmada hesaplar incelenmeye başlandı. Başka müşterilerden de para alınıp alınmadığı da incelenmeye başlandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum