Aci ailesini yıkan ikinci kazada flaş gelişme Sürücü tutuklandı

İstanbul Eyüpsultan'daki orman yolunda yaşanan kazanın ardından annesiyle ABD'ye kaçan T.C.'nin çarpması sonucu hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin olayına benzer kazayla hayatını kaybeden kuzenin kazasında önemli gelişme yaşandı. Anıl Aci'ye çarparak ölümüne neden olan ve adli kontrol kararı ile serbest bırakılan Sait İ.,  hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Gözaltına alınan sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aci ailesini yıkan ikinci kazada flaş gelişme Sürücü tutuklandı
18 Mart 2024 - 16:15



Kaza, 11 Mart Pazartesi günü saat 16.00 sıralarında TEM Otoyolu Silivri Kavaklı Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Muhabir Tv'nin haberine göre Soner Aci ve oğlu Anıl Aci'nin bulunduğu otomobil Ankara istikametine ilerlerken arızalandı. Emniyet şeridinde duran baba Aci ile oğlu Anıl Aci araçtan indi. Bu sırada aynı yönde ilerleyen Sait İ.'nin kullandığı kamyon önce otomobile ardından Anil Aci'ya çarptı. Yaşanan bu kaza sonrası Anıl Acı hayatını kaybetti. Kazanın ardından gözaltına alınan kamyon şoförü 32 yaşındaki Sait İ. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



BİLİRKİŞİ RAPORUNDA KAMYON SÜRÜCÜSÜ ASLI KUSURLU

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında bu kez  kaza hakkında yeni  bilirkişi raporu oluşturuldu. Çıkan raporda sürücü Sait İ.’nin otoyolda tehlikeli şerit değiştirme suçundan asli kusurlu olduğu belirtildi. Hayatını kaybeden Anıl Aci ise tali kusurlu olarak belirtildi.




TUTUKLANDI

Bu gelişme üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı hemen harekete geçti. Adli kontrol ile serbest bırakılan sürücü Sait İ. hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Kararın ardından sürücü Sait İ. Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yeniden gözaltına alınıp savcılığa sevk edildi. Şüpheli bu kez çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.





RÜZGAR SAVURDU DİYEREK SAVUNDUMTU

Sait İ.  ifadesinde "Rüzgarın idaremdeki aracı hafif savurması sonucu aracım sağ tarafa doğru yani emniyet şeridine doğru savruldu. Sonrasında emniyet şeridinde bir araç olduğunu fark ettim ve aracı toparlamaya çalıştım. Ancak emniyet şeridindeki aracın sol yanına sürterek çarptım. Orada birisine çarptığını aracımın aynasından arkaya baktığımda gördüm. Yolda herhangi bir ikaz bulunmamaktaydı" demişti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum