Atatürk'un aşık olduğu kadın kimdi? Cebindeki aşk mektupları....

Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşamı boyunca giydiği elbiselerinin sergilendiği 'Atatürk'ün Kıyafetleri Sergisi' halk tarafından büyük ilgi görüyor. İlk kez bir ilçe olarak  Susurluk'ta açılan sergiyi gezen vatandaşlar, Atatürk'ün giydiği elbiseleri titizlikle incelerken büyük duygulu anlar yaşıyorlar.Atatürk'ün şık kıyafetlerini gören vatandaşların hayranlıkları, dikkat gözden kaçmıyor.

Atatürk'un aşık olduğu kadın kimdi? Cebindeki aşk mektupları....
30 Ekim 2023 - 13:38 - Güncelleme: 30 Ekim 2023 - 13:53



Salih Aluş'un özel haberi...

Modacı,terzi Hüseyin Özcan tarafından düzenlenen sergide, ikiyüz kıyafet kolleksiyonunu sökerek aslına uygun kumaşlarla onardığını belirten Özcan'Burhan Felek,Abdi İpekçi,Çetin Emeç benim müşterilerimdi.Onların teşfikleriyle bu yola çıktım ve bu şahaser koleksiyonu ortaya çıkardım,bu eserimle gurur duyuyorum'dedi.






CEBİNDEN AŞK MEKTUBU DAHİ ÇIKTI.

Atatürk'ün elbiselerini onarırken ceplerinden aşk mektuplarının dahi çıktığını belirten modacı Hüseyin Özcan Türkiye'de seksenbir il ve oniki dış ülkede bu sergiyi açtığını,Gazi Mustafa Kemal'i anmak için bir yıl boyunca birçok etkinliğe de katıldığını belirtti.




Özcan'a 'O aşk mektuplarında kimden bahsediyordu'diye sorumuza ise 'O da bende bir sır olarak kalsın,kimseye söylemem, o sır benimle mezara kadar gidecek' diye cevapladı.





Son olarak, bu giysileri değişik müzelere hediye edeceğini belirten Özcan 'Atatürk bir sevdadır, bir aşktır, Atamızın anılarını yaşatmak için ben elimden geldiğince çok mücadele verdim,vermeye de devam edeceğim'diyerek memnuniyetini dile getirdi.





BAŞKAN GÜNEY'E TEŞEKKÜR

Bu sergiyi Susurluk'ta açma imkanı veren Belediye Başkanı Nurettin Güney'e minnettar olduğunu sözlerine ekleyen Özcan 'Bu fırsatı bana verdiği için sayın Başkan Nurettin Güney' e çok teşekkür ederim'dedi.




Belediye Başkanı Nurettin Güney'in daveti üzerine Susurluk'ta açılan 'Mustafa Kemal Atatürk'ün Hayatı boyunca Giydiği Kıyafetler Sergisi'nin açılışında konuşma yapan Güney,'Atatürk'ü anlamak,Atatürk'ü anlatmak bir Türk subayının asli görevidir.Atatürk bizim baş tacımızdır,Atatürk bizim liderimizdir,ne mutlu Türküm diyene' sözleriyle açılışı yaptı.



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum