Ayhan Bora Kaplan soruşturması: 21 şüpheli yakalandı

Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü'ne yönelik soruşturmada Ankara, İstanbul, İzmir, Manisa ve Mersin'de 36 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 21 şüpheli...

Ayhan Bora Kaplan soruşturması: 21 şüpheli yakalandı
05 Mart 2024 - 15:24

 Cumhuriyet Başsavcılığınca Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturmada polis ekiplerince, Ankara, , İzmir, Manisa ve Mersin'de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda gözaltı kararı verilen 36 şüpheliden 21'i yakalandı.

Firari 15 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

AYHAN BORA KAPLAN İDDİNAMESİ HAZIR

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik operasyonda 28'i tutuklu 61 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Dava 15 Nisan'da başlayacak.

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, 5 şüpheli silahlı suç örgütü yönetmek suçundan yargılanacak.
İddianamede 51 şüpheli ise hakkında silahlı suç örgütüne üye olmakla suçlanıyor.

3 şüpheli hakkında silahlı suç örgütü içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.

Şüpheliler hakkında ayrıca silahlı suç örgütünün faaliyeti çerçevesinde işlenen kasten öldürme, kasten yaralama, eziyet, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, yağma, suçluyu kayırma, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, suç üstlenme suçları da var. 1 şüpheli ise kasten yaralama suçuyla yargılanacak.

26 şüpheli hakkında ise ek kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildiği bildirildi.

KAMU GÖREVLİLERİNE SORUŞTURMA

Aralarında polislerin de olduğu bazı kamu görevlileri hakkında da rüşvet ve görevi kötüye kullanma ile mal varlığı aklama suçlarından soruşturma açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame Ankara Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

YURTDIŞINA KAÇARKEN YAKALANDI

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan geçen yıl eylül ayında yüklü miktarda para ile yurtdışına kaçmaya çalışırken, Esenboğa Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı.

Örgüte yönelik farklı illerde yürütülen operasyonlarda 61 şüpheli gözaltına alınmış, bunlardan 28'i tutuklanmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum