Bakan Kurum: Ağır hasarlı binalardan eşya alınmamalı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Adana'da deprem bölgesindeki faaliyetlere ilişkin...

Bakan Kurum: Ağır hasarlı binalardan eşya alınmamalı
17 Şubat 2023 - 15:32

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 depremde Adana'da 13 bina yıkıldı, 418 kişi hayatını kaybetti. Bakan Kurum ve Kirişçi deprem bölgesindeki son çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bakan Kurum'un konuşmasından satır başları şöyle:

Finans desteğini daha önce olduğu gibi Adana’da da vereceğiz. Zemin etütlerini yapacağız. Ceyhan’da konut yapımına ilişkin yer çalışmalarını sürdürüyoruz. Tüm illerde enkaz kaldırma sürecini büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın taşınma sürecini de koordinasyon merkezinde yürüteceğiz. Ağır hasarlı binalardan eşya alınmamalı. Tüm Türkiye’mize baş sağlığı dileklerimi iletiyorum.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ise şu açıklamalarda bulundu:

TOKİ’mizin yapacağı güzel konutlar olumlu katkı sağlayacak. 2.8 milyar lira tutarındaki mazot ve gübre desteği nakdiye çevrilip bu ay içinde ödenecek.

Bakanlığımızın sahipsiz hayvanlarla ilgili çalışmaları da sürüyor. Bizim için sadece insanı kurtarmak değil, diğer canlıları da yaşatmak önceliklerimiz arasında.

ADANA’DA ÇÖKEN BİNALARIN MOLOZLARINDAN ÇIKAN EŞYALAR KORUMAYA ALINDI

Kahramanmaraş depreminin vurduğu Adana'da yıkılan binaların molozları merkez Çukurova ilçesi Rüzgarlı Tepe mevkisine taşındı. Her binanın ayrı ayrı istiflenen molozlardan çıkan eşyalar kayıt altına alındı.

 

Kent merkezinde yerle bir olan Mete, Samibey, Ekim, Hasan Alpargün, Belük, Sinem, Tutar Yapı, Zeray, İhsan Bayram, Özgür ve Kubilay apartmanında arama kurtarma çalışması tamamlandı. Cumhuriyet başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında da enkazdan örnekler alındıktan sonra geriye kalan molozlar büyükşehir belediyesi ekipleri tarafından toplanarak Rüzgarlı Tepe mevkisinde belirlenen alanlara döküldü.

Her binanın enkazı ayrı bir bölgeye dökülerek işaretlendi. Binalardan çıkan eşyalar, apartmanların isimleri önlerine levhalarla yazılarak yerleştirildi. Güvenlik görevlilerinin 24 saat nöbet tutuğu alana gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Zeydan Karalar, “Güvenlik görevlileri ve bizim arkadaşlarımız burayı çok titiz bir şekilde koruyorlar. Her apartmanın molozu ayrı ayrı döküldü ve eşyaları ayrı ayrı konuldu. Bu uzun süre böyle kalır ve korunur. Kimse endişe etmesin” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum