Başarılı muhtara milletvekili ve belediye başkanlarından ziyaret

Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili Doç. Dr Halil Özşavlı , Hilvan Belediye başkanı Aslan Ali Bayık, ve Birecik Belediye başkanı Mahmut Mirkelam ile birlikte Viranşehir'in başarılı muhtarlarından Sinan Güneş'e ev ziyaretinde bulundu.

Başarılı muhtara milletvekili ve belediye başkanlarından ziyaret
03 Mart 2022 - 21:15 - Güncelleme: 03 Mart 2022 - 22:32



Şanlıurfa'nın  Ak Parti' Milletvekili Doç.Dr. Halil Özşavlı, memleketii Viranşehir'de sık sık vatandaşlarla iç içe olarak, gelen davetleri de geri çevirmiyor.



Özşavlı, son olarak, Hilvan belediye başkanı Aslan Ali Bayık ve Birecik belediye başkanı Mahmut Mirkelam ile birlikte  Viranşehir'in başarılı muhtarlarından biri olan Sinan Güneş'i, evinde ziyarette bulundu.



Şanlıurfa  ve gündemle ilgili sohbetlerin yapıldığı ziyarette muhtar Sinan Güneş, konuklara teşekkür etti.  Güneş teşekkürlerini şöyle dile getirdi " Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Sayın Doç.Dr.Halil ÖZŞAVLI,Birecik Belediye Başkanımız Sn.Mahmut MİRKELAM, Hilvan Belediye Başkanımız Sn.Aslan Ali BAYIK. Kanaat Önderlerimizden Amcam Hacı Habeş GÖREN Ve Ekrem KAYA , Kıymetli Akrabalarım Ve Dostlarım Bana ,Aileme Şeref ,Kıymet Vererek Hanemize Yapmış Oldukları Ziyaretten Dolayı Teşekkür Kendilerine Ederim."




HALİL ÖZŞAVLI KİMDİR?

Halil Özşavlı 1981 yılında Şanılurfa'nın Viranşehir ilçesinde doğdu.
Özşavlı, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesini bitirdi. 2010 yılında Harran Üniversitesi Yakınçağ Tarihi Ana Bilim Dalında ve ABD'de Michigan Üniversitesinde yüksek lisansını tamamladı. 2014 yılında Hacettepe Üniversitesi Yakınçağ Tarihi Ana Bilim Dalı ve ABD'de
Michigan Üniversitesinde doktora eğitimini tamamladı.


Halil Özşavlı kimdir? - Yeni Akit


2017 yılında Türk Tarih Kurumunun bursu ile İngiltere'deki Kent Üniversitesinde doktora sonrası çalışmalarda bulundu. 2018'de doçent unvanını aldı. Yayınlanmış üç kitabı ve birçok makalesi vardır. İyi düzeyde İngilizce, Arapça, Ermenice, Kürtçe ve orta düzeyde Fransızca biliyor.
Ak Parti'nin en genç milletvekillerinden buru olan Özşavlı, Şanlıurfalılarla sık sık bir araya geliyor. Özellikle Viranşehir'de vatandaşlarını yalnız bırakmayan Özşavlı, hizmet içinde elinden gelen çalışmayı yapan biri olarak seviliyor.



ASLAN ALİ BAYIK KİMDİR?

Aslan Ali Bayık 1961 yılında Hilvan'ın Kepirhisar Köyü'nde doğdu. İlkokulu doğduğu köy olan Kepirhisar'da okuduktan sonra orta ve lise öğrenimini Şanlıurfa'da tamamladı. 1984 yılında iş hayatına başlayan Bayık, 1988 yılına kadar Hilvan Belediyesi'nde Su İşleri'nden sorumlu memur olarak çalıştı. Ardından Şanlıurfa Belediyesi'ne geçerek belediyenin çeşitli birimlerinde idareci olarak çalışma hayatını sürdürdü.

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık Karantinada! - Urfa Haber | Şanlıurfa Gündeminin Tarafsız Adresi

25 yıl boyunca belediyecilik yapan Aslan Ali Bayık, iş hayatıyla beraber eğitim hayatını da devam ettirerek Harran Üniversitesi İklimlendirme Programından mezun oldu. Edindiği belediyecilik tecrübelerini hayata geçirmek ve ilçesine hizmet etmek amacıyla 2004 yılında siyasete atıldı.

AK Parti'den Belediye Başkan Adayı oldu ancak çok az bir farkla seçimi kaybetti. Halk ile iç içe ve bütünleşerek yaşamına devam eden Bayık, çıktığı siyaset yolundan yılmayarak 2009 seçimlerinde yeniden Belediye Başkanlığı'na aday oldu. 2009 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Saadet Partisi'nden girdiği başkanlık yarışını kazandı.

Belediye başkanlığı kazanan Aslan Ali Bayık, "Hilvan Sevdalısı" sloganıyla ilçeye hizmet etmeye başladı. Hilvan'da ilklere imza atan Bayık,  Hilvan'a yenilikçi bir belediyecilik anlayışını getirdi. Bayık, ilçesine en iyi şekilde hizmet vermek ve hayalindeki projeleri daha erken hayata geçirmek için 28 Aralık 2010 tarihinde AK Parti'ye geçiş yaptı.

2014 Mahalli İdareler Genel Mahalli Seçimleri'nde yeniden Ak Parti'den Başkan Adayı oldu. Halk hizmetlerinden dolayı bir kez daha kendisini seçti. İkinci döneminde de başlattığı sosyal projelerle yeniliğe devam eden Bayık, Eğitim başta olmak üzere mesleki ve iş istihdamına yönelik hayata geçirdiği girişimci projelerle yüzlerce gencin Türkiye'deki çeşitli üniversitelere girmesini sağladı.




MAHMUT MİRKELAM KİMDİR? 
 

Mahmut Mirkelam, 1960 yılında Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Birecik’te bitirdi. Lise öğrenimini İzmir Özel Türk Koleji’nde tamamladı. Yüksek Öğrenimini Gazi Üniversitesi, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde (AİTİA) gerçekleştirdi.

Birecik'te Mahmut Mirkelam kazanda - Olay Medya

19. Dönem (1991 -1995) DYP Şanlıurfa Milletvekili Ferit Aydın Mirkelam’ın dört çocuğundan biridir. Siyasete, Birecik’te Adalet Partisi (AP) Gençlik Kolları Başkanlığı yaparak başladı.Gençlik Kolları başkanlığı sonrası Doğru Yol Partisi (DYP) Birecik İlçe Başkanlığı yaptı. 1999 -2004 yılları arasında o dönem Genel Başkanlığı’nı Hüsamettin Cindoruk’un yaptığı Demokrat Türkiye Partisi (DTP) ‘den, Birecik Belediye Başkanı seçilerek bir dönem belediye başkanlığı yaptı. Mahmut Mirkelam, Ak Parti’nin kurulması sonrası siyaset hizmetini Ak Parti çatısı altında sürdürmeye başladı.
işadamı olan Mahmut Mirkelam, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Mahmut Mirkelam, 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti Şanlıurfa Birecik Belediye Başkan Adayı oldu.


SİNAN GÜNEŞ KİMDİR?

Sinan Güneş 1967 yılında Viranşehir'de doğdu. İlk ve ortaokul öğrenimini Viranşehir'de yaptı. Çocuk yaşta fırıncı çırağı olarak iş hayatına başladı. Fırın işinde başaralı bir usta oldu. Ardından Kışla Mahallesi'nde kendisine ait fırın açarak iş hayatına devam etti.
Viranşehir'in sevilen simalarından ve çok değer görülen bir isim olarak biliniyor. 



Viranşehirlilere hizmet etmeyi seven Güneş, hizmet alanını genişletmek için 2019 yılında yerel seçimlerde muhtar adayı oldu. Yapılan muhtarlık seçimlerinde eski muhtara büyük bir fark atarak Kışla Mahalle Muhtarlığı'nı kazandı. 
Muhtar Sinan olarak tanınan Güneş, mahallede bütün sorunlarla ilgilenmesiyle biliniyor. Aynı zamanda başka mahallenin yardımınıda koşan Sinan Güneş, Viranşehir'in renkli simalarından biridir.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum