BUGÜN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? İstanbul'un Fethi'nin yıl dönümünde otobüs, metro, metrobüs ücretsiz mi? İşte son durum!

Bugün toplu taşıma ücretsiz mi? İstanbul'un Fethi'nin yıl dönümü nedeniyle 29 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, Marmaray gibi toplu taşımalara ilişkin detaylar yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Birçok kişi internette bu konu hakkında araştırma yapıyor. Peki, bugün toplu taşıma ücretsiz mi? 29 Mayıs akbil ücretsiz mi, İstanbul'un Fethi'nin yıl dönümünde otobüs, metro, metrobüs, Marmaray bedava mı? İşte konu hakkında ayrıntılı bilgiler...

BUGÜN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? İstanbul'un Fethi'nin yıl dönümünde otobüs, metro, metrobüs ücretsiz mi? İşte son durum!
29 Mayıs 2023 - 13:46

Bugün toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmadığı merak ediliyor. Fatih Sultan Mehmet'in ordusu 6 Nisan'dan 29 Mayıs 1453'e kadar süren kuşatma sonucunda o zamanki adı Konstantinopolis olan İstanbul'u fethetti ve Bizans İmparatorluğu sona erdi. Bu sene 29 Mayıs Pazartesi günü İstanbul’un fethinin 570 yılı kutlanıyor. Peki, bugün toplu taşıma ücretsiz mi? 29 Mayıs akbil ücretsiz mi? İşte tüm merak edilenler...

29 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

 

29 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak.

Marmaray da fetih gününde ücretsiz olarak İstanbullulara hizmet verecek.

 

29 MAYIS OTOBÜS, METRO, METROBÜS, MARMARAY BEDAVA MI?

 

İBB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile İstanbul'un Fethi'nin 570. yıl dönümünün kutlanacağı 29 Mayıs Pazartesi günü İstanbulkart entegrasyonuna dahil toplu ulaşım araçlarından ücretsiz olarak yararlanılacaktır. Buna göre; Metro İstanbul işletmesinde bulunan raylı sistem hatlarında kişiselleştirilmiş İstanbulkart kullanıcıları ücretsiz seyahat edebilecektir."

İSTANBUL'UN FETHİ'NİN ÖNEMİ

Fatih Sultan Mehmet'in ordusu 6 Nisan'dan 29 Mayıs 1453'e kadar süren kuşatma sonucunda o zamanki adı Konstantinopolis olan İstanbul'u fethetti ve Bizans imparatorluğu sona erdi.

Mehmet, 1453 yılında henüz 21 yaşındayken uzun yüzyıllar boyu ele geçirilemeyen Bizans'ın elindeki İstanbul'u 54 günlük bir kuşatmanın ardından fethederek "Fatih" unvanını aldı. Fetih sırasında gemileri karadan yürütüp Haliç'e indirerek savaşın seyrini değiştiren Fatih Sultan Mehmet, bu fetihle Orta Çağ'ı kapatıp Yeni Çağ'ı açtı. İstanbul'un fethinden sonra şehrin yağmalanmasına izin vermeyerek can ve mal güvenliği garantisi verdiği halkın gönlünü kazanan Fatih Sultan Mehmet, fethin sembolü olarak Ayasofya Kilisesi'ni camiye çevirdi. Sultanlığı döneminde 25 seferi bizzat yöneten Fatih, babası 2. Murat döneminde 880 bin kilometrekare olarak devraldığı Osmanlı topraklarını, 2 milyon 214 bin kilometrekareye ulaştırdı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum