Cerrahpaşa taşınıyor mu? Cerrahpaşa Tıp Fakültesi nereye taşınacak? Hastanede ameliyatlar durduruldu!

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Cerrahpaşa'da hasta kabulü ve ameliyatlar durduruldu. Gelişme sonrasında vatandaşlar 'cerrahpaşa taşınıyor mu, Cerrahpaşa nereye taşınıyor' gibi soruların cevaplarını araştırmaya başladılar. Peki gerçekten Cerrahpaşa taşınıyor mu? Cerrahpaşa Tıp Fakültesi nereye taşınacak? İşte detaylar...

Cerrahpaşa taşınıyor mu? Cerrahpaşa Tıp Fakültesi nereye taşınacak? Hastanede ameliyatlar durduruldu!
27 Şubat 2023 - 18:22

Cerrahpaşa Hastanesi özellikle pandemi döneminde oldukça gündemdeydi. Hastanede pandemi kliniği kurulmuş ve birçok hasta burada bakıma alınmıştı. Fatih bölgesinin deprem riskinin yüksek olması ve Cerrahpaşa Hastanesi'nin binalarının da eski yapıda olması nedeniyle hastanenin taşınması gündeme geldi. Peki Cerrahpaşa taşınıyor mu? Cerrahpaşa Tıp Fakültesi nereye taşınacak? Ayrıntılar haberimizde...

CERRAHPAŞA TAŞINIYOR MU?

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin büyük bir bölümü deprem riski nedeniyle kapatıldı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Rektörü Nuri Aydın taşınma işlemi ile ilgili şu an netleşmiş bir durumun olmadığını söyledi. Bilindiği üzere Fatih, İstanbul'daki en riskli ilçeler sıralamasında ilk sıralarda yer alıyor.

 

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Rektörü Nuri Aydın'dan konuya ilişkin açıklama geldi. Aydın tarafından yapılan açıklamada, beklenen İstanbul depremi nedeniyle üniversitedeki İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden oluşan bir heyetin görevlendirilerek Cerrahpaşa Yerleşkesindeki tüm yapıları değerlendirdiğini belirtildi.

REKTÖRDEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, "Acil ve çocuk sağlığı ve hastalıkları birimi hariç tüm erişkin ayaktan ve yatan hasta kabulü ve tüm ameliyatlar durdurulmuştur" dedi.

"Yaşanan son depremlerden sonra, betonarme bina stokumuzun değerlendirilmesi amacıyla geçtiğimiz hafta başında Rektörlüğümüzce, Üniversitemiz İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden oluşan bir heyet görevlendirilerek Cerrahpaşa Yerleşkesindeki tüm yapılar değerlendirilmiştir. Yapılan değerlendirme neticesinde, tüm dahili ve cerrahi bilimleri içerisinde barındıran toplam 17 ayrı binadan oluşan Monoblok binalar kompleksi ile Uğur Derman binası, yemekhane binası ve öğrenci yurt binalarının emniyetle hizmeti yerine getirecek güvenlik seviyesine sahip bulunmadığı ve bu binaların risk taşıdığı tespit edilmiştir. Bu nedenle, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ana omurga yapısını oluşturan yaklaşık 105 bin metrekarelik kapalı alan hizmete devam edemeyecektir. Bu kapsamda, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, Acil ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları birimi haricindeki sayacağım şu birimler devre dışı kalacaktır: Dahili ve Cerrahi Bölümlere ait Toplam 800 hasta yatağı, 32 ameliyathane, yoğun bakım, kemik iliği ve diyaliz üniteleri, karaciğer ve böbrek nakil merkezi, ayaktan sağlık hizmeti veren 117 birim ve ünite, ileri düzey robotik cerrahi merkezi, endoskopi üniteleri, ileri düzey girişimsel ve tanısal görüntüleme üniteleri ile birlikte tüm erişkin ayaktan ve yatan hasta kabulü ve tüm ameliyatlar durdurulmuştur" dedi.

CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ NEREYE TAŞINACAK?

Rektör Aydın, Cerrahpaşa Hastanesi'nin Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum ve Afet Hastanesi'ne taşınabileceğini, bu hastane ile şu anda görüşülme aşamasında olunduğunu açıkladı. Aydın konuşmasında;

 

"Gelişen bu acil durum nedeniyle, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin eğitim ve sağlık hizmetinin kesintisiz devamı için gerek ulaşım, gerekse koordinasyon açısından Cerrahpaşa yerleşkesine yakın konumda bulunan Yeşilköy'de Atatürk Havalimanı komşuluğundaki Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum ve Afet Hastanesi'nin tamamının, yapım amacına uygun şekilde, geçici süreyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin kullanımına verilmesi konusunda gerekli görüşmeler yapılmıştır." dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum