Çin roketi kontrolsüz bir şekilde düşüşe geçti! Çin roketi Türkiye'ye düşebilir! Ne zaman, nereye düşecek?

Çin roketinin düşüş haberleri vatandaşlarda tedirginlik yarattı. Çin'in Cadılar Bayramı'nda uzaya fırlattığı 23 tonluk roketi kontrolden çıktı. 31 Ekim'de fırlatılan Çin roketinin Dünya'ya düşmesi bekleniyor. Roketin düşme ihtimali olan koordinatları arasında Türkiye'de bulunuyor. İşte kontrolden çıkan Çin roketi ile ilgili detaylar...

Çin roketi kontrolsüz bir şekilde düşüşe geçti! Çin roketi Türkiye'ye düşebilir! Ne zaman, nereye düşecek?
04 Kasım 2022 - 11:39

Çin roketi tüm Dünya'yı tedirgin ediyor. 31 Ekim'de Çin tarafından fırtılan 23 tonluk roketin kontrolden çıktığı öğrenildi. Saatte 27 bin 600 kilometre hızla Dünya'nın etrafından dönen roketin ne zaman ve nereye düşeceği bilinmiyor. Çin roketinin düşme ihtimali olan koordinatlar arasında Türkiye'de bulunuyor. Peki Çin roketi ne zaman düşecek? Nereye düşecek?

UZMANLAR UYARIYOR

 

Çin'den fırlatılan Long March 5b'nin okyanusta önceden belirlenmiş bir noktaya inmesi planlanıyordu. Uzmanlar, roketin kontrolden çıkmasının ardından büyük parçaların yerleşim alanlarına düşebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

ÇİN ROKETİ NE ZAMAN DÜŞECEK?

 

Çin roketinin 5 Kasım Cumartesi günü sabah saatlerinde Dünyaya düşeceği düşünülüyor.

ÇİN ROKETİ NEREYE DÜŞECEK?

 

10 katlı bina yüksekliğindeki 23 tonluk roketin nereye düşeceği henüz belli değil. Düşebilecek koordinatların arasında Türkiye olduğu da açıklandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum