Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar? Doğu Ekspresi bileti nasıl alınır?

Doğu Ekspresi yeni seferlerine başladı. Turistik Doğu Ekspresi Influencerlar , fotoğraf sanatçıları ve gezginler tarafından popülaritesini iyice artmıştı. Yapılan açıklamada biletlerin satışa çıkarıldığı duyuruldu. Peki, Doğu Ekspresi bileti nereden ve nasıl alınır? Bilet fiyatları ne kadar? İşte Doğu Ekspresi ile ilgili merak edilenler

Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar? Doğu Ekspresi bileti nasıl alınır?
13 Aralık 2022 - 20:36

Doğu Ekspresi bilet fiyatları kullanıcılar arasında oldukça araştırılan konulardan biri oldu. Doğu Ekspresi bu yılın kış seferlerine başladı. Doğu Ekspresi biletlerini TCDD'nin web sitesinden veya bilet acentelerinden satın alabilirsiniz. Talebin oldukça yoğun olduğu ekspres, rotasındaki mükemmel manzaralarla yolcuları bambaşka dünyalara götürüyor. İşte detaylar

 

DOĞU EKSPRESİ BİLETLERİ NEREDEN VE NASIL ALINIR?

Doğu Ekspresi ile seyahat etmek isteyenler biletlerini TCDD sitesinden online olarak alabilir ya da müşteri hizmetleri aracılığıyla bilet temin edebilirler. Online bilet almak isteyen yolcular aşağıdaki linkten Doğu Ekspresi bilet sayfasına ulaşabilirler.

https://ebilet.tcddtasimacilik.gov.tr/view/eybis/tnmGenel/tcddWebContent.jsf

TOPLAM 26 SAAT YOLCULUK

Son dönemde oldukça popülerleşen Doğu Ekspresi'nde yolculuk toplamda 26 saat sürdüğü için yolcular genelde yataklı vagonları tercih ediyor. Aileler çocuklarıyla harika anlar yaşamak için tercih ederken, kimi fotoğraf sanatçıları ve gezginler de eşsiz kareler yakalayebilmek için bir an önce biletlerini almak istiyorlar. Bu nedenle de Doğu Ekspresi'ne toplumun tüm kesimi tarafından talebin oldukça fazla olduğu görülüyor. Doğu Ekspresi aynı zamanda turistlerin de gözde gezi rotalarından. Ülkemizin doğal güzelliklerini gözler önüne seren bu nadide sefer için biletler satışa çıktığı anda kısa süre içinde tükenebiliyor.

 

Bu sezonun ilk seferine başlayan Turistik Doğu Ekspresi, 2022-2023 döneminde 86 seferde 13 bin 760 yolcu taşıması planlanıyor. 2021-2022 döneminde ise 62 sefer gerçekleştirdi ve toplam 13 bin 544 yolcu taşıdı.
Doğu Ekspresi Ankara- Kars- Ankara arasında her gün sefer düzenlemekte ve pulman, örtülü kuşetli ve yemekli olmak üzere üç vagondan oluşmaktadır.

 

Bir seferini yaklaşık 26 saatte tamamlayan Doğu Ekspresi'nin rotası Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve son olarak Kars'tır. Dönüşü yine aynı şehirlerden geçerek yapmaktadır.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum