Erdoğan'dan peş peşe iki kritik telefon görüşmesi! Paşinyan ve Scholz... İsveç'in NATO üyeliği konusu da gündeme geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, Paşinyan ile görüşmesinde iki ülke arasında atılan güven artırıcı adımların önümüzdeki dönemde de sürmesi gerektiğini ifade etti. Öte yandan Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile de telefonda görüştü. Görüşmede İsveç'in NATO üyeliği konusu ve Rusya'daki son gelişmelerin ele alındığı kaydedildi.

Erdoğan'dan peş peşe iki kritik telefon görüşmesi! Paşinyan ve Scholz... İsveç'in NATO üyeliği konusu da gündeme geldi
28 Haziran 2023 - 15:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Paşinyan telefonda görüştü! Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, görüşmede Türk Halkı'nın Kurban Bayramı’nı tebrik etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Kurban Bayramı’nın başta bölgemiz olmak üzere, tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisini iletti.

'GÜVEN ARTIRICI ADIMLAR' VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Paşinyan arasında gerçekleşen görüşmede ikili ilişkiler ele alındı. Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye ile Ermenistan arasında tam normalleşme hedefiyle başlatılan süreçte bugüne kadar güven artırıcı adımlar atıldığını ve önümüzdeki dönemde de bu sürecin devam etmesi gerektiğini ifade etti.

 

ERDOĞAN, SCHOLZ'LA DA TELEFONDA GÖRÜŞTÜ! İSVEÇ KONUSU GÜNDEME GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile telefonda görüştü. Rusya’da yaşanan son gelişmelerin ele alındığı görüşmede İsveç’in NATO üyeliği konusu da gündeme geldi. Erdoğan, Scholz'la görüşmesinde İsveç’te PKK/PYD/YPG yanlılarının terör örgütlerine insan devşirme ve finans teminine devam etmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum