Fatih'te 'pitbull'lu dehşeti! Yasaklı iki pitpull köpeğiyle polise saldırdılar 1 ölü

İstanbul Fatih'te bir polis memuru, yaşadığı tartışmada esnasında pitbull cinsi köpeklerle kendisine saldıran gruba ateş etti. Vurulan bir kişi, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede öldü. 6 ay önce görülen bir davada pitbull cinsi köpeğin saldırısı mahkeme tarafından silah olarak sayılmıştı. Detaylar haberimizde.

Fatih'te 'pitbull'lu dehşeti! Yasaklı iki pitpull köpeğiyle polise saldırdılar 1 ölü
07 Aralık 2022 - 12:39 - Güncelleme: 07 Aralık 2022 - 12:56


Fatih'te polis memurunun, tartışma sırasında pitbull cinsi köpeklerle kendisine saldıran gruba ateş açması sonucu vurulan şüpheli, hastanede hayatını kaybetti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, dün akşam saat 18.50 sıralarında görev mahalline gitmek üzere sivil kıyafetle Yenikapı Katip Kazım Mahallesi Langa Hisarı mevkisinde yürüyen polis memuru K.A ile pitbull cinsi iki köpeği gezdiren P.G, C.K. ve B.A.P. arasında tartışma çıktı.


POLİS ÇEŞİTLİ YERLERİNDEN YARALANDI, SALDIRGANLARDAN 1'İ HAYATINI KAYBETTİ

Tartışma sonrasında bu kişilerin köpeklerle birlikte saldırması sonucu vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan K.A. saldırıyı bertaraf etmek amacıyla beylik tabancasıyla ateş açtı. Vurulan P.G. kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Polis memuru K.A ile olaya karışan C.K. ve B.A.P. gözaltına alındı. Pitbull cinsi köpekler muhafaza altına alınırken, konuyla ilgili adli ve idari tahkikat başlatıldı.

POLİSE YUMRUK ATTI KÖPEKLERİ SALDI

Olayla ilgili yapılan soruşturmada gözaltına alınan şüpheliler olayı başlatan kişinin arkadaşları P.G olduğunu söylediler. İfadelerinde polise omuz atan P.G.'nin daha sonra çıkan tartışmada polis memurunu yumruk atarak köpekleri üzerine saldığını belirtti. Polis memurunun köpeklerin saldırısı üzerine kendisini korumak için gelişi güzel köpeklere ateş açtığını söyleyen şüpheli, arkadaşının vurulduğunu söyledi.


9 AYRI  SUÇ KAYDI ÇIKTI

Hayatını kaybeden P.G.'nin yaralama suçu,uyuşturucu kullanma  gibi suçlardan toplam 9 ayrı suç kaydı çıktı

PİTPULL SALDIRISI SİLAH SAYILMIŞTI

Beyoğlu'nda geçtiğimiz Şubat ayında yaşanan bir pitpull saldırısı mahkeme tarafından silah sayılmıştı. Beyoğlu'nda pitbull cinsi köpeğine ağızlık takmadan gezdirdiği için kendisini uyaranların üzerine köpeğini yönlendirdiği iddiasıyla yargılanan Orhan Yıldırım'a, 'Silahla kasten yaralama' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

O HABERİN DETAYLARI
 

Duruşmada görüşünü açıklayan savcı, sanık Orhan Yıldırım'ın pitbull cinsi köpeği ağızlıksız olarak gezdirdiği, tasmasını bırakıp tut talimatıyla insanlara saldırttığı, köpeği de silah gibi kullandığını belirtti. Savcı sanığın bu nedenle 'Silahla kasten yaralama' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.


HAKARET NEDENİYLE KÖPEK İÇGÜDÜSEL OLARAK SAHİBİNİ KORUMAK İSTEMİŞTİR

Sanık Orhan Yıldırım'ın avukatı, müvekkiline hakaret edildiği için köpeğin içgüdüsel olarak sahibini korumak istediğini savunarak, olayda bir kusurdan bahsedilemeyeceği için beraat kararı verilmesini istedi.
Mahkeme, tutuksuz sanık Orhan Yıldırım'ın her iki şikayetçiye karşı ayrı ayrı 1'er yıl 3'er ay olmak üzere toplamda 2 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Köpeğe el konulması kararı da veren mahkeme, pitbull'un İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edilmesine hükmetti.

İKİ KİŞİYİ ISIRDI

Olay, 15 Şubat'ta saat 13.00 sıralarında Tophane Hacımimi Mahallesi Karabaş Mektebi Sokak'ta meydana geldi. Sokak esnafı, pitbull ırkı köpeği ağızlıksız gezdiren sahibini, tehlikeli olduğu gerekçesiyle uyardı. Esnaf ile tartışan Orhan Yıldırım, köpeğinin tasmasını gevşeterek Muzaffer Akçayır'ın üzerine yönlendirdi. Köpek, üzerine atladığı Akçayır'ı yere düşürdükten sonra ayağını ısırdı. Sokakta bulunan Bilgin Elbay'ı da ısıran köpek, sahibi tarafından olay yerinden kaçırıldı. Pitbull cinsi köpeğin esnafa saldırdığı anlar vatandaşların cep telefonuna ve güvenlik kamerasına da yansımıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanığın, suçu köpeğiyle birlikte işlemesi nedeniyle 2 kişiye karşı 'Silahla kasten yaralama' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi talep edildi.















 





 

YORUMLAR

  • 0 Yorum