Gazeteci İbrahim Haskoloğlu gözaltına alındı! Fatih Portakal, Twitter'dan duyurdu

Twitter ve Youtube gibi sosyal medya platformlarında habercilik yapan gazeteci İbrahim Haskoloğlu, kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirdiği iddiasıyla gözaltına alındı. Gazeteci Fatih Portakal da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Haskoloğlu'nun gözaltına alındığını duyurmuştu.

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu gözaltına alındı! Fatih Portakal, Twitter'dan duyurdu
19 Nisan 2022 - 15:08

Twitter'daki paylaşımlarıyla ve Youtube, Twitch gibi platformlarda yaptığı yayınlarla dikkat çeken gazeteci İbrahim Haskoloğlu, kişisel bilgileri izinsiz olarak ele geçirdiği iddiası üzerine evinde gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı, Twitter adresi üzerinden üzerlerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan'ın fotoğraf ve bilgilerinin olduğu kimlik kartlarını paylaşan Haskoloğlu hakkında şikayette bulundu.

Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Haskoloğlu hakkında, "kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirmek" suçundan soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında Haskoloğlu hakkında bu suçtan gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, İbrahim Haskoloğlu'nu Üsküdar'daki evinde gözaltına aldı.

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesine getirilen şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. 

 

FATİH PORTAKAL DUYURMUŞTU

Gazeteci Fatih Portakal Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İbrahim Haskoloğlu'nun gözaltına alındığını açıkladı.

Gözaltı nedeninin "haber" olduğunu belirten Portakal, paylaşımından şu ifadeleri kullandı:

İbrahim Haskoloğlu’nun ablası aradı. Üsküdar’daki evlerine dün gece 11’de polis baskın yapmış. 1 saat kadar evi aramışlar, sonra da Haskoloğlu'nu gözaltına almışlar. Vatan emniyete götürmüşler. Gözaltı nedeni paylaştığı bir haber iddiası.

İbrahim Haskoloğlu’nun ablası aradı. Üsküdar’daki evlerine dün gece 11’de polis baskın yapmış. 1 saat kadar evi aramışlar, sonra da @haskologlu nu gözaltına almışlar. Vatan emniyete götürmüşler. Gözaltı nedeni paylastığı bir haber iddası.

— fatih portakal (@fatihportakal) April 19, 2022

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum